Pasta a la Georgiana

Precum se stie,m-am apucat de vreo 3 sapt sa gatesc sa fac de mancare.Era si timpul deci sa inventez ceva.

Descriu: (ca si cum m-as pricepe)

1.Se lasa pastele sa se faca.Simplu ca buna ziua!Bineinteles, intai se lasa apa sa fiarba,apoi se pun pastele.Pana si eu stiam asta!

2.Se pregateste sosul.In felul urmator:

Intr-o (cum s-o numesc?cratita?aia folosita pt clatite cum se cheama?ma rog) chestie se calesc ingredientele i)jumatate de ceapa ii) jumatate de capatana de usturoi (Dumnezeule,cum suna capatana de usturoi) iii)masline.Intre timp se taie ciupercile ciupercutele (aparent trebuie folosite doar diminutivele).Un ochi ramane insa pe chestie, se ard foarte repede aka trebuie amestecat des.Apoi(dupa vreo 3-4 minute), se pune putin unt in chestie,se amesteca, se adauga salvie uscata si oregano (apropo:Numele său derivă din grecescul origanon [ὀρίγανον]: oros [ὄρος] “munte” + verbul ganousthai [γανοῦσθαι] “a face plăcere”,am zis eu ca oregano e bun,bun),se adauga ciupercile.Astea se lasa doar un minut sau doua,se fac repede.Si acum…suspans…punem putin sos de rosii,amestecam,lasam inca vreo 2 minute si inchidem aragazul.

3.Turnam sosul peste paste,amestecam,amestecam si mancam.

Acest post este un pamflet si nu trebuie tratat ca atare, reteta e reala.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s