You and me and the devil makes 3

3 filme despre care vreau sa vorbesc, filme adaugate in buzunarul inimii.

The bucket list ii are in prim plan pe Edward (Jack Nicholson) si Carter (Morgan Freeman), ambii internati intr-un spital, intr-o stare destul de grava. Totul porneste de la ideea lui Carter de a realiza „the bucket list” , o lista cu toate lucrurile pe care ai vrea sa le faci inainte sa mori. Cum am zis in postarile anterioasa, ador listele. In special una de genul acesta.

Carter scria in acea lista chestiuni minunate, frumusele, dragutele, gen sa ajuti un om fara sa primesti nicio rasplata, sa te bucuri de familie, iubire etc. Edward intervine si face lista ceva mai interesanta, adaugand actiuni nebunesti precum skydiving, tatuat, iesit cu femei (altele decat sotia lui Carter), intrecere cu masini de curse, alpinism etc. Si-am pornit in aventura. Final absolut superb.

La vita e bella

Imi pare extrem de rau ca nu am vazut filmul mai devreme. Asta pentru ca tind sa dau filmele pe carti [dovada lista de lecturi mult mai mare decat lista de filme] si pentru ca mi-e frica sa nu dau peste vreo prostie comerciala ( vampiri si adolescenti prosti, superficiali, virgini).  La vita e bella cred ca e cel mai frumos film pe care l-am vazut. Sau cel putin asa cred pe moment.

Ce mi-a placut:

*Roberto Benigni a jucat excelent.

*Jocurile de cucerire a lui Guido

*Veselia si nebunia acestuia

*Momentul in care Guido si fiul lui,Giosue,  erau in trenul ce se indrepta spre lagar. Vine Dora si urla la nemti ” sa opreasca trenul, acolo este familia ei, sa opreasca trenul, nu intelegi, ea nu e evreica, nu conteaza, e familia ei, las-o sa urce”.

*Cum Guido a facut din lagar un joc cu puncte pentru a nu-l speria pe Giosue, pentru a-l proteja

*Cum Giosue a scapat de moarte pentru ca nu-i placea sa faca dus

* Italiana pentru ca suna atat de frumos, am de gand sa o invat cum trebuie (da, asta inseamna gramatica)

Dead Poets Society

Alt film frumos despre ce conteaza in viata, despre poezie si despre cele mai frumoase cursuri cu un profesor traznit.

Scena in care i-a pus sa rupa foile de teorie literara in care masurai valoare unei poezii printr-un grafic. Un poet nu incape intr-un grafic. Daca totusi incape, nu mai e poet. Nebunie, indrazneala. Visul de a face ceva, societatea flaimoica. Actor.

Intalnirile secrete ale societatii in care tineri citesc poezie si invata cum sa simta poezia. Seize the day, cica. Carpe diem! Asta pana cand se termina viata si ai tai plang pe la colturile biroului. Daca nu asculti…

Mai trebuie sa spun ca recomand aceste trei filme? Le recomand doar celor care le pot intelege, ceilalti sa se rezume la filme cu liceeni beti si orgii.

Playlist potrivit pentru aceste filme:

*Helloween- Forever& One

*Helloween- If I could fly

*The police- Every breath you take

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s