Midnight in Paris.Match point.

Midnight in Paris

Iubirea, literatura, pictura, filmul. Arta.

Parisul in ploaie. De vazut.

Finlanda. Germania. Rusia. Tot de vazut.

N-am putut sa ma concentrez pe rolul tatalul lui Inez (logodnica lui Gil) deoarece imi amintea permanent de rolul ingerului din Supernatural sau rolul fiului nimfomanei batrane din House M.D.

Gil e un iubitor de trecut. Banuiesc ca toti oamenii frumosi iubesc trecutul si si-ar dori sa participe la unele evenimente de pe atunci. El iubea Parisul din anii 1920. Adriana La Belle Epoque. Renasterea. Eu iubesc Bucurestiul interbelic. Micul Paris interbelic.

Daca as putea sa calatoresc in timp, as cauta toti scriitorii mei si le-as spune ca sunt iubiti.

Let’s do it, let’s fall in love.

Match Point mi-a amintit de Ion, da,da, Ion al lui Rebreanu. Asemanarea este izbitoare. Filmul e un pic mai telenovelistic, dar  tipic Ion. Baiat sarac, intra intr-o societate bogata, devine om de afaceri (costumul ruleaza) cu ajutorul unei fete ceva mai bogata, se indragosteste de logodnica fratelui iubitei lui, care este evident saraca si actrita (ha!) . Se casatoreste cu cea bogata, logodnica este alungata din logodna, urmeaza o pendulare Ana- Florica, Chloe-Nola, el pleaca de la una si se duce la cealalta. Nola ramane insarcinata, Nola ii cere sa se desparta de Chloe, Chloe ramane insarcinata, Chris o omoara pe Nola. Superb sau ce? Tind sa cred ca Woody Allen nu s-a gandit la Rebreanu, ci la Dostoievski. Crima si pedeapsa. Asta citea Chris la inceputul filmului.

 

Pe Facebook apare in fiecare zi cate o logodna. Mi se pare stupid sa te logodesti pe Facebook la varste cuprinse intre 14 si 20+ ani. Unless you mean it.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s