V-ati ratat viata?

tn1_teule_-_magazinul_final

Iata Strada fictiunii, de data asta ne oprim pe aleea Contamporan unde il intalnim (cu zambetul pe buze) pe Jean Teule care ne vinde Magazinul de sinucideri.

In Magazinul de sinucideri, frumoasa familie Tuvache alaturi de cei trei copii (numiti dupa sinucigasi celebri) Vincent, Marilyn si Alan vand toate minunatiile pentru a te sinucide sub motto-ul ” V-ati ratat viata?Cu noi, moartea e un succes”.

Toata aceasta lume este pe dos, toti incearca sa evadeze din aceasta viata, depresia si boala sunt considerate normale, viata nu iti mai poate aduce nimic bun, optimismul si veselia nu sunt privite cu ochi buni. Cu exceptia lui Alan care nascoceste tot felul de metode de a-i impiedica pe oameni sa se sinucida (mai ascunde bomboanele cu cianura, mai slabeste nodul de la o sfoara) si care vede viata numai in culori, gaseste ceva frumos in orice veste proasta.

Prin rasturnarea realitatii, romanul reuseste sa fie amuzant si sa ridice o intrebare referitoare la modul in care oamenii se bucura sau nu de ceea ce au. Recomand, e o lectura usoara, rapida (are putin peste 100 de pagini) si cat se poate de amuzanta (cu conditia sa fiti barbate si sa nu va surprinda comportamentul parintilor fata de copii [torturi in forma de cosciug si cadouri cu otrava]).

Recenzia face parte din campania “Citeşte şi căştigă cărţi pe viaţă din colecţia Strada Ficţiunii”, iniţiată de Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s