De-as avea un sot cat o musca

tn1_de-as_avea_un_sot

Cartea De-as avea un sot cat o musca…, scrisa de Hatice Meryem poate fi gasita pe Strada Fictiunii, aleea Contemporan. E alcatuita din mai multe marturisiri ale unor femei raportate la conditia barbatului de langa ele.

Vorbesc sotiile betivului,piticului,macelarului, omului tanar,negustorului si multe alte sotii, fiecare cu problemele, grijile si necazurile ei, fiecare cu limitele si dorintele sale.

Pentru o mai buna intelegere, o exemplificare :

„De-as fi sotia unui baiat de tigan…tata nu m-ar lasa sa plec de acasa la fiul de tigan si atunci as fugi. As ramane insarcinata fara sa-mi fie rusine de tata si fara sa iau in seama sfaturile mamei[…]”

Toata ideea cartii este ca se cladeste o intreaga viata pornind de la statutul de sotie, un statut banal de altfel ce lanseaza o viata monotona, mediocra (chiar daca intervin mici probleme, chiar daca nicio sotie nu pare sa fie fericita cu adevarat), totul este si va ramane tipic. Mi-au placut mult atacurile la adresa anumitor sotii, e o carte plina de sarcasm. E si o carte trista pentru ca arata neputinta (sau mai degraba lipsa vointei) de a schimba ceva, de a face ceva pentru propria fericire, de a iubi asa cum vrei, nu asa cum poti.

Titlul m-a cam dus pe o carare gresita, nu ma asteptam sa-mi placa atat. Dar, deh, titlurile pot fi inselatoare.

Recenzia face parte din campania “Citeşte şi căştigă cărţi pe viaţă din colecţia Strada Ficţiunii”, iniţiată de Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s