Oi,oi,oi

tn1_oi_infuriate

Desi are un titlu ciudat (fara absolut nicio legatura cu ce se intampla in carte), Oi infuriate, de Katja Lange-Muller e o carte frumoasa cu o poveste dura, cruda, ce musca din vietile oamenilor dependenti de droguri, alcool si incapabili de dragoste. E un roman care a reusit sa ma intristeze, tocmai pentru ca stiu ca exista povesti de acest gen si in realitate, ba inca mai multe decat ne-am dori.

Romanul mai are un plus pentru ca actiunea are loc in Berlin (imi plac mult cartile cu actiune plasata in Germania sau Rusia, daca sunt bine scrise).

Acum sa motivez de ce mi-a placut (desi recunosc ca titlul ala ciudat m-a cam urmarit)…pentru ca se intalnesc doi oameni imperfecti ( cu mai multe lipsuri decat normalitatea, sa zicem), iar unul dintre ei uita de propria viata pentru a o salva pe a altuia. Soja pentru Harry. Harry cu inchisoarea si drogurile lui. Sunt destul de triste incercarile ei de a-l readuce pe calea cea buna, iubindu-l din ce in ce mai mult pe masura ce el greseste din ce in ce mai mult. Banuiesc ca pur si simplu nu putea fi salvat, ca nici macar pentru ea nu se putea indeparta de viata asta care il ucidea (desi are unele scapari in care pare ca regreta, ca isi va repara viata). Cartea merge alaturi de filmul Recviem pentru un vis (sau poate alaturi de cartea cu acelasi nume, inca nu am citit, deci nu recomand).

E trist de tot. Si ma gandesc ca nu as fi capabila sa fac vreodata ce a facut Soja pentru Harry. Cred ca e in regula, totusi.

Recenzia face parte din campania “Citeşte şi căştigă cărţi pe viaţă din colecţia Strada Ficţiunii”, iniţiată de Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s