Cainii salveaza mostenirea

tn1_gier_-_ce_sa_fac_cu_mostenirea

Desi aparent romanul Ce sa fac cu mostenirea? cu Kerstin Gier ca autoare pare a se preocupa de mostenirea lui Carolin, povestea arata mai mult din trecutul acesteia, din problemele pe care le-a intampinat si din coincidentele care au dus la casatoria cu un domn mult mai in varsta, tatal fostului ei prieten.

Nu mi-a placut coperta, abia la sfarsit am inteles de ce pantofi lila si caine acoperit cu bijuterii. Dar tot nu-mi place, e prea sclipitoare.

Revenind la roman, intriga este reprezentata de moartea lui Karl, sotul lui Carolin si efectul acesteia. Curios e ca nu se pune problema de interes din partea ei (mai degraba din partea familiei lui), Carolin simte ca a pierdut pe singurul om care o intelegea, care ii aprecia cunostintele, in loc sa fie speriat de ele. Aici mi s-a parut putin exagerata ideea cum ca barbatii ar fi speriati de femeile inteligente, mai aproape de adevar e ca o femeie inteligenta presupune mai mult efort pentru mai putine rezultate. Nu e un fel de sperietoare, totusi.

Modul in care incepe romanul indica stilul acestuia:

” Ati cazut?
Da’ de unde! Asa imi placea mie, sa ma lungesc pur si simplu pe trotuar ca sa ma uit la stele.”

Carolin e ironica si chiar rea (uneori afurisita) pentru ca are impresia ca e inconjurata numai de idioti (dac-ar fi doar o impresie), pentru ca acestia pun numai intrebari stupide (vezi videoclipul cu ce faci?) si nu sunt capabili sa inteleaga dezinteresul ei pentru mostenire.

Ar fi fost un roman ok daca n-as fi simtit mirosul de chick lit pe alocuri , nu ma incanta deloc.

Tot roman din Strada Fictiunii, tot Recenzia face parte din campania “Citeşte şi căştigă cărţi pe viaţă din colecţia Strada Ficţiunii”, iniţiată de Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL, tot va puteti exprima opinia mai jos, in comentarii.

3 gânduri despre &8222;Cainii salveaza mostenirea&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s