Fata cu picioarele de sticla

fata-cu-picioare-de-sticla-1105

Fata cu picioarele de sticla

St. Hauda’s Land este o lume fantastica,cu propriile ei reguli si urmand propria logica, unde exista tauri cu aripi de fluturi, o fiinta care poate transforma tot ce vede in alb, nimfele pot fi vazute in lac si Ida Maclaird care se transforma incetul cu incetul in gheata.

In timpul cautarilor unei solutii, Ida il intalneste pe Midas Crook, un fotograf nedespartit de aparatul lui, obsedat de pozele in care vrea sa surprinda o lumina perfecta. Romanul evidentiaza modul in care se dezvolta relatia dintre cei doi, cum fiecare afla despre celalalt secrete dureroase, cum se descopera reciproc si pe sine, amandoi invata sa iubeasca, sa uite de trecut, sa isi depaseasca temerile, sa inteleaga ce doresc, ce ii face fericiti, invata sa traiasca, sa se bucure de viata. Fiecare isi leapada straturile de haine pentru a ramane in esenta pura.

Alte personaje care isi doresc salvarea Idei si o ajuta pe diferite cai sunt Carl ( care vede in Ida o reflectie a frumusetii si inteligentei mamei sale de care a fost vesnic indragostit) si Henry Fuwa ( un alt barbat care nu si-a implinit dragostea, ce o ajuta pentru ca e fascinat de fenomenele de pe insula si in acelasi timp, vede in ea o femeie intriganta, deosebita, vulnerabila). Intalnim deci trei perspective ale dragostei, cea care creste exponential si are cele mai mari sanse de a-i face fericiti pe cei doi, dragostea ratata din cauza mortii si dragostea disparuta din cauza schimbarii celei dragi si a neputintei de a trece de bariera.

6762473125_8c45f936d7_z

Sursa

Subiectul a fost interesant, destul de original, as fi vrut totusi ceva mai mult pe stil, dar compenseaza prin ideea ca un om se poate transforma in gheata, o imagine frumoasa, fatala. Mi-a placut mult de Ida, ca si comportament, idei, mod de a actiona si de dorintele ei de a trai rapid o poveste de dragoste cu Midas, de a se implica complet si de a trai frumos pana la capat. Cumva poti sa duci ideea dincolo de fantastic si sa-ti imaginezi ca gheata asta ne cuprinde pe toti, un fel de banal si plictis, gheata e un repros si un impuls spre a incepe sa traiesti dupa cum doresti. Eu cel putin la asta m-am gandit.

„Oamenii traiau si mureau pentru idei.”

Cartea mi-a fost oferita de editura Litera (le multumesc pentru toate cele trei carti). O gasiti aici, in sectiunea Premium. Asadar, lectura placuta!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s