Mari enigme ale istoriei

1730

Mari enigme ale istoriei este o carte care isi propune sa dezvaluiasca misterul din cateva cazuri faimoase, majoritatea decesuri ale unor personaje celebre. Cele 23 de povestiri sunt o buna sursa de informatie pentru cultura generala a fiecaruia dintre noi.

Astfel trecem prin subiecte precum: Ducesa Anastasia a supravietuit macelului sau a fost omorata, Rudolf de Habsburg s-a sinucis impreuna cu amanta sa sau au fost omorati din motive politice, Marilyn Monroe s-a sinucis sau a fost otravita, unde este ascunsa comoara templierilor, daca exista cu adevarat monstrul din Loch Ness, cine este omul cu masca de fier, ce se intampla in Triunghiul Bermudelor, cum a ajuns Mary Celeste vasul-fantoma.

Toate povestirile incep cu descrierea unui cadru obisnuit, se pune accent mai mult pe partea beletristica, urmeaza aparitia enigmei, posibile explicatii, in final autorii isi exprima opinia personala si aduc argumente. Ce mi-a placut este abilitatea autorilor de a analiza mai multe puncte de vedere fara a judeca si a lua in ras ideile altora. In plus, fiecare povestire are ceva incitant, original, demn de tinut minte.

Recomand aceasta carte pentru cei interesati de istoria care nu e predata in scoli, care vor sa-si petreaca cateva ore in compania unor enigme.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s