Gora

2200

Gora e un roman plin de idei. Idei despre religie, societate, rolul femeii in India, adevar, reguli. Idei despre viata si despre cum ar trebui oamenii sa se comporte. Toate acestea sunt proiectate intr-o poveste de dragoste, in fond, romanul are la baza iubirea cu diversele ei forme.

Gora si Binoy sunt doi prieteni foarte buni, Gora este cel puternic, aspru si exigent cand vine vorba de respectarea regulilor, cel care isi iubeste tara mai presus de orice si o apara cu orice pret, el e aproape crud cand isi expune argumentele, Binoy este initial o umbra a acestuia, ii expune ideile, dar nu are aceeasi tarie. Pe cealalta parte, le avem pe Sucharita si Lolita, doua surori, ambele crescute in ideea ca trebuie sa judece singure faptele si ca pot lupta pentru idealurile in care cred. Sunt altfel decat celelalte fete din India pentru simplul fapt ca isi pot spune parerea. Asta datorita tatalui lor, Paresh Babu, care mi s-a parut personajul cel mai bine conturat, intelept, intelegator, cu o sclipire deosebite, cu un spirit de sacrificiu impresionabil. Lolita se apropie de Binoy, iar Sucharita de Gora. Dificultatile ce ii indeparteaza apar din cauza religiei si societatii, insa fiecare dintre ei descopera care este adevarul si ce actiuni sunt drepte. Si in final, sunt liberi.

gora2

Descopar ca imi plac mult cartile care imi spun ceva nou despre o regiune sau o tara si da, inca mi se pare ciudat obiceiul de a sterge praful de pe piciorul cuiva in semn de respect. E o lume diferita, cu reguli ce acum par absurde, cu oameni frumosi si intelepti, cu oameni ipocriti si lingusitori, cu oameni care vor fericire. Dupa cum demonstreaza fiecare carte citita in ultimul timp, nu se prea poate fara iubire.

Citate:

” Eu sustin ca toate expresiile exaltate pe care le gasesti in cartile englezesti in legatura cu femeia n-au la baza altceva decat dorinta.”

” Ce importanta are daca un argument e just sau fals? Adevarata realitate e ce a dobandit omul in interiorul sau.”

” Eu insa cred ca fetele trebuie sa vina in contact cu oameni de toate opiniile, caci altfel vor ramane cu perspective reduse.”

” Acum Lolita si cu mine suntem singuri unul langa altul, izolati de restul lumii.”

” Daca iubirea nu recunoaste diferentele, pentru ce mai sunt diferente pe lumea aceasta?”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s