Oscar si Tanti Roz

513322

Titlu: Oscar si Tanti Roz
Autor: Eric-Emmanuel Schmitt
Editura: Humanitas
Unde o gasiti: libraria Libris
Anul aparitiei: 2012
Stelute: 5

Primul colet din acest an oferit de Libris mi-a adus cartea Oscar si Tanti Roz, a doua mea intalnire cu Schmitt. E povestea trista a unui baiat de zece ani care are cancer si care isi gaseste linistea in compania unei batrane mereu dornica de povesti si mereu capabila sa ofere un sfat, Tanti Roz. Ea il povatuieste sa-i scrie lui Dumnezeu si il atentioneaza ca acesta nu va indeplini mai mult de o dorinta pe zi. Tot ea ii propune ca fiecare zi din timpul ramas sa insemne zece ani, astfel el poate trece prin toate experientele in cateva zile: se distreaza alaturi de prieteni, invata sa iubeasca, sa greseasca, se casatoreste, pierde persoana iubita, o regaseste, invata sa inteleaga oamenii, se dezvolta si-apoi moare. Prin imaginatie insa, a trait o viata intreaga.

Mi-a placut stilul taios, direct al autorului, cand vine vorba de moarte scrierea nu trebuie sa fie ascunsa, lasa. Subiectul a fost original, te pune pe ganduri daca reusesti sa te bucuri de viata la fel de mult ca acest copil bolnav, daca realizezi prin ce treci si cum. Ce am observat la Schmitt in ambele carti sunt personajele usor naive, copilaroase si totusi extrem de serioase, personaje ce lupta cu viata si cu moartea si le inving pe amandoua. Deosebite, la propriu.

” Draga Doamne-Doamne,

Gata, m-am casatorit.Suntem in 21 decembrie, merg pe treizeci de ani si m-am casatorit. ”

De asemenea, romanul surprinde foarte bine etapele unei vieti, cu bucuriile si dezavantajele ei. Cuprinde filosofie suficienta pentru cei doritori.

Recenzia a fost realizata datorita librariei online Libris , care mi-a oferit “Oscar si Tanti Roz”. In Libris, gasiti carti online apartinand editurilor cunoscute (carti in engleza sau in romana) din diverse domenii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s