12

tn1_mcdonell_-_12_final

Din cand in cand mai citesc carti cu si despre drogati. Unele se dovedesc a fi bune ( acelea care chiar iti transmit ceva, care te cutremura si te conving ca asa nu, nu e normal sa ajungi sa fii controlat de ceva, nu e normal sa renunti , par example Romanul cocainei), altele sunt doar o copie nereusita (sau poate prea bine reusita) a realitatii. De exemplu, cartea asta Do1spre2ece, de Nick McDonell.
Nu mi-a placut de niciun fel. Cica e bestseller. Cica domnul asta, Nick a studiat la Harvard (nu se vede), a publicat numeroase carti (ulterior premiate, pentru ce?) in 23 de tari (nu,nu,nu ) si ca a scris romanul asta la 17 ani (asta da, desigur, e evident). Mno, apoi zice el “ Dar stiu ca pot scrie”. NU, nu poti.
Tot romanul asta este despre adolescenti tampiti, incapabili care o tin din petreceri in petreceri, cu droguri si alcool, cu masini si posete de fite, intr-o lume a lor, oarecum roz, oarecum neagra . Sunt perfect constienta ca lucrurile astea se intampla. Exact ca la carte. Dar nu stricati literatura cu subiectul asta. Nu vreau sa ii gasesc si aici. Si am ramas traumatizata de fetisoara aia care-si tinea blugii un pic mai jos ca sa i se vada chilotii cu eticheta de la Klein. Nu vreau sa gasesc asa ceva in carti. Daca vreau asta, ies la Zilele Galatiului sau mai bine zis, la zilele oricui. Nu,nu,nu. Cartea asta e gresita.

Aceasta recenzie face parte din campania editurii Allfa, „Citește și câștigă cărți pe viață din colecția Strada Ficțiunii”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s