Frati de cruce

tn1_frati_de_cruce

Frati de cruce, de Ingvar Ambjornsen tinteste spre doi prieteni, Elling si Kjell care au iesit dintr-o institutie psihiatrica si incearca sa devina normali pentru a obtine aprobarea lui Frank, asistentul social ,de a ramane in societate, in apartamentul lor, cu pisicile lor si tot neamul.

Nu e cea mai buna carte despre nebuni. E cam mhhh. Neutru, nici buna, nici rea. Istoriseste pe la inceput greutatile lor de a iesi in lume, frica de a intra intr-un loc necunoscut (asta nu stiu cat tine de boala, cat tine de uman, tuturor le este frica sa iasa din zona lor de confort, sa intre intr-un loc in care nu se potrivesc), cum domnul Elling are o imaginatie debordanta si majoritatea vietii lui este compusa din ce crede ca ar putea fi, nu ceea ce este, cum invata acesta din urma sa foloseasca telefonul (ii era greu sa nu stie unde este persoana, in ce conditii, sa vorbeasca cu o “voce”). Pana cand o intalnesc pe Reidun, vecina lor insarcinata si un pic beata care se va implica intr-o relatie serioasa cu Kjell , starnind nelisnistea, invidia si framantarile lui Elling. Mna. Neutru. Nu e ceea ce caut intr-o carte cu nebuni. Vreau nebunie pura, vreau durere si chin, vreau sa vad prin ochii lor, sa simt gandurile crude pulsand prin sange, vreau ceva ca Zbor deasupra unui cuib de cuci. Asta vreau. Si nu mai vreau scene in care Kjell nu vrea sa-si schimbe chilotii, by the way, tinde sa fie scarbos pe alocuri.

Recenzia face parte din campania “Citeşte şi căştigă cărţi pe viaţă din colecţia Strada Ficţiunii”, iniţiată de Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s