Cititoarea si tehnologia

Feticăi îi plăcea să citească de când lumea și pământul. Adică de când a descoperit literele și modul lor frumos de a se uni și a forma un sens. Cuvintele aveau puterea să creeze și să distrugă lumi, trebuiau mânuite cu grijă de către un om priceput cunoscut sub numele de scriitor. Așa că își transformă timpul liber în pagini citite, ritualul era bine definit: alegeai cu multă atenție o carte, o cumpărai, miroseai paginile proaspăt tipărite ( aista-i obicei vechi al lumii livrești), te așezai confortabil în fotoliu, alături aveai o ceașcă de ceai sau ciocolată caldă și te cufundai în poveste până se dizolva toată realitatea și nu mai observai ce se întâmplă în jur. Dacă se îndura vremea de tine, aveai și ploaie. Ceva mai îmbietor nu putea fi săvârșit.

tea-and-books-2

Sursa

Până când fetica a descoperit că îi lipsesc cuvintele când este plecată de acasă; așteptatul metroului, așteptatul la o coadă banală, pauzele dintre cursuri îi ofereau o mulțime de clipe libere nevalorificate. Aici intervine în poveste eBook Readerul care îi aducea cărțile dragi cât mai aproape, fiind mereu disponibile. Putea citi oricând și înainta în acțiune de fiecare dată când avea un moment liber. Un nou ritual îi era accesibil și mare îi era fericirea cititoarei. Cum prindea o boare de timp liber, cum își scotea eBook Readerul din geanta si Dostoievski apărea luminat pe ecran. Tehnologia i-a adus un plus de imaginație si-un minus de timp pierdut.

kindle

Tot ce mai avea fetica de făcut era să caute ofertele din magazinul MarketOnline.ro si sa lectureze cat mai mult din autorii ei preferați.

logo_marketonline_mic

Acest articol este scris pentru Spring SuperBlog 2014.

Anunțuri

13 gânduri despre &8222;Cititoarea si tehnologia&8221;

    • Particip la Spring SuperBlog, e o competitie intre bloguri, fiecare blogger trebuie sa scrie un articol pe diferite teme. Proba asta mi-a prins bine ca oricum blogul are specific literar si intentionam sa scriu un articol ” Carti clasice vs eBooks”. Multumesc!

  1. Sunt in dubii daca sa cumpar sau nu, sunt destul de atasata de cartea fizica, clasica si ma gandesc ca o sa-mi oboseasca ochii. L-ai incercat?

  2. Da, am citit de pe el, nu mi-a obosit ochii pentru ca nu are ecranul ca o tableta de exemplu. Arata mai mult sau mai putin ca o pagina de carte. Am citit ca se foloseste aceeasi cerneala ca pentru tiparire clasica numai ca o afiseaza electronic. Oricum, poti sa faci anumite setari care sa ti se potriveasca (luminozitate, etc)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s