Vieti de tinichea

vieti_de_tinichea

Romanul Vieti de tinichea se bazeaza pe un concept care ma fascineaza: legatura dintre timp si viata, modalitati de a infrunta moartea, momentele pline de amintiri si nostalgia inainte de a-si da ultima rasuflare. Umanitatea privita in momentul crizei. Umanitatea pura, lipsita de ipocrizie sau masti, vulnerabila, fragila.

Mi-a placut mult cum a construit Paul Harding actiunea, pornind de la George, un fost ceasornicar la care inca se observa legaturile cu timpul (ticaitul ceasurilor, pulsul, semne ale vietii), bolnav, ingrijit (chiar exagerat) de restul familiei, trecand la tatal sau, Howard, un vanzator ambulant convingator care isi promova cu mandrie bunurile, dornic mereu sa se refugieze in natura si din pacate bolnav de epilepsie si terminand cu tatal lui Howard, un om bland, suferind de aceeasi boala devastatoare ce il transforma intr-o persoana periculoasa, de nestapanit, dat fiind multele lui crize.

Trei personaje masculine ce duc trei vieti de tinichea, se lupta cu boala, incearca sa isi pastreze o viata cat mai apropiata de normalitate. Ceasurilor lor inca functioneaza, tocmai pentru ca ei au modificat piesele si le-au aranjat corespunzator.

Mi s-a parut ca autorul are un stil aproape poetic de a descrie aceste trei vieti si ma bucur ca va introduce un element feminin in urmatorul roman care continua vietile de tinichea din perspectiva fiicei lui George. E ceva linistitor in succesiunea diferitelor generatii, transferul se desfasoara lent, cu calm, e o lectura placuta si inteligenta.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s