Ma sinucid alta data

tn1_ma_sinucid_q

De Kerstin Gier am mai citit Ce sa fac cu mostenirea? care a avut cateva replici bune si ceva mai multe semne de chick lit. Astazi vorbim despre Ma sinucid alta data.

Geri are treizeci de ani. Varsta ei declanseaza criza: nu are sot, copii, ramane fara slujba si culmea sta in chirie la o matusa. Asadar considera ca nu mai are nimic bun de facut pe lumea asta si se hotaraste sa o paraseasca. Dar nu orisicum, ci in stil mare. Scrie scrisori de adio catre toti cunoscutii, in care nu-si cenzureaza parerile, le expediaza. Isi cumpara o rochie rosie (vezi coperta), se coafeaza, isi plateste o camera intr-un hotel scump si gata treaba. Numai ca sinuciderea mult dorita nu se mai intampla si acum trebuie sa dea ochii cu toti cei care au primit scrisorile.

Daca in Ce sa fac cu mostenirea?, semnele de chick lit erau cat de cat observabile, aici iti sar in ochi. Primul semn: motivele nu tocmai rationale pentru a-ti plange de mila, n-ai sot, cauta, n-ai copii, fa-i sau adopta pe cineva (un pudel cel mai probabil), n-ai slujba, pune un anunt pe…, fa cursuri, du-te la interviuri, n-ai casa si stai in chirie la matusa ta, fa un imprumut ( asta dupa ce ti-ai gasit slujba, ca altfel nu iti este acordat saaaau te intorci la punctul unu si-anume sotul). Nu am nimic, deci hai sa ma sinucid. Si pentru ca mi-a pierit orice forma de demnitate, hai sa ma sinucid in lux, sa stie lumea ca am murit. Toate aceste actiuni mi se par penibile, nu ma mira ca personajul a ajuns la aceasta varsta. In cartile de chick lit, personajele feminine te lasa fara cuvinte, nu prea ai cum sa gasesti o explicatie logica in ceea ce fac ele. Din fericire, literatura asta nu-i pentru mine.

Recenzia face parte din campania “Citeşte şi căştigă cărţi pe viaţă din colecţia Strada Ficţiunii”, iniţiată de Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s