Ingredientele iubirii

tn1_barreau_-_ingredientele

De data aceasta, ne intalnim pe Strada Fictiuni cu Nicolas Barreau si al sau roman clasat pe potecuta Bestseller, Ingredientele iubirii. Avem parte de Aurélie Bredin, proprietara unui restaurat cochet, un scriitor enigmatic si o poveste de dragoste in mult prea cunoscutul Paris.

Cum se intampla totul? Destul de previzil.

Aurélie descopera intr-o librarie o carte misterioasa care vorbeste tocmai despre ea si restaurantul ei. Primul ei gand e sa-l intalneasca pe autor, de care se indragosteste iremediabil. Trece prin tot felul de intamplari pentru a-l vedea in realitate, insa nu toate lucrurile sunt asa cum par. Mie povestea mi s-a parut destul de usor sa prevazut, de anticipat, insa sunt cateva lucruri care mi-au placut la acest autor:

* descrierile
* referintele din literatura, muzica sau cele de tip culinar ( la fel cum face trimitere Haruki Murakami la muzica sau literatura clasica)
* mentionarea unor feluri de mancare mai speciale (de altfel in carte gasim cateva retete)
*stilul relaxat al intamplarilor

Nu se claseaza in topul romanelor indragite de mine, dar nici rau nu e. Probabil depinde de dispozitia pe care o ai cand citesti.

Recenzia face parte din campania “Citeşte şi căştigă cărţi pe viaţă din colecţia Strada Ficţiunii”, iniţiată de Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s