O suta de nume

tn1_100_de_nume_sf_2012

Ne intalnim iar cu Cecilia Ahern si cartea ei, O suta de nume, care face parte din categoria Bestseller de pe Strada Fictiunii.

Dupa un proces de calomnie, jurnalista Kitty este concediata si se straduieste sa-si pastreze unicul venit provenit de la o revista pentru care scria. Partea mai putin placuta este ca proprietara revistei, femeia care i-a indrumat cariera, care i-a fost o foarte buna prietena, moare dupa ce a fost invinsa in lupta cu cancerul. Aceste evenimente ii ingreuneaza viata lui Kitty, trece prin momente foarte dificile si totusi continua sa se apere. Pentru a se salva din aceasta situatie, Kitty va scrie un articol pe care bolnava planuise sa-l faca bazandu-se pe o lista cu o suta de nume (de unde vine si titlul). Ea trebuie sa gaseasca legatura dintre cei o suta de oameni, sa inteleaga ce ii face speciali, totul contra prea putinului timp ramas.

Mi-ar fi placut ca acest roman sa aiba o scriitura mai alerta, mai concentrata, sa aduca ceva nou in acest subiect. Actiunea e previzibila, nu a avut o „greutate” care sa ma impresioneze sau sa-mi indice ceva remarcabil. Mi s-a parut ca ii lipseste ceva. E posibil insa ca genul asta de literatura sa nu mi se potriveasca.

Recenzia face parte din campania “Citeşte şi căştigă cărţi pe viaţă din colecţia Strada Ficţiunii”, iniţiată de Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s