Poker cu rechinul

tn1_dontova_-_poker_cu_rechinul_final

Nu pot sa zic ca sunt o cunoscatoare a genului politist si nici n-am avut mari tangente cu detectivi, rezolvare crime, indicii si mister ( cu exceptia clasicilor Hercule Poirot, Sherlock Holmes etc). Poker cu rechinul, de Daria Donţova, mi-a placut, a avut un subiect palpitant, personaje interesante si un stil alert, activ.

Pentru ca nu imi place sa prevad actiunea, sa-mi dau seama ce se intampla, romanul are un plus. E foarte greu sa-ti dai seama cine este criminalul, de ce a facut-o, care sunt legaturile dintre personaje. Mai ales ca avem de-a face cu schimb de identitati: intre Ksiușa Fedina si Tatiana Mitepaș, intre o fata saraca si una bogata. Uneori e dificil sa-ti dai seama cine face/ spune acele lucruri, Ksiusa sau Tatiana? Mi s-a parut inteligenta aceasta schimbare.

Apoi, e de remarcat cum apare fiecare personaj in poveste, cum isi spune parerea sau povestea si cum foloseste detectiva Evlampia aceste informatii pentru a deslusi misterul. E o carte pe care ar trebui sa o incercati si sa aflati si voi ce s-a intamplat cu aceasta crima.

Recenzia face parte din campania “Citeşte şi căştigă cărţi pe viaţă din colecţia Strada Ficţiunii”, iniţiată de Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s