Scrisoare din trecut

Draga mea,

iti scriu dintr-un trecut care nu anunta un viitor optimist. In aceasta goana dupa bani si putere, uitam de cele mai multe ori de ceea ce ne face sa simtim cu adevarat bine. Incercam sa ne mintim singuri ca actionam corect desi un oarecare tremur al inimii provoaca indoieli.

iti scriu sa iti asculti inima si sa ai grija de tine, nimeni nu poate sa faca acest lucru mai bine decat tine. Sa fii precauta, atenta si sa nu cedezi in fata nimanui, sa nu te lasi presata de anturaj. Sa judeci lucrurile cu propria ta minte, sa-ti pui intrebari, sa cauti calea cea mai buna.

iti scriu sa nu uiti ce este important: sa fii inconjurata de oameni frumosi, dragi, care sa iti doreasca binele, sa iti gasesti un job care sa-ti placa, sa-ti intemeiezi o cariera promitatoare, in care sa te simti implinita si mai ales, pentru a putea realiza aceste lucruri sa fii atenta cu sanatatea ta. Intelegi cat de importanta e abia dupa ce o pierzi si eu nu vreau sa ajungi in cazul acesta.

10003923_721601417871428_378533645_n

iti scriu sa-ti vorbesc despre un subiect delicat, dureros care sper sa nu te atinga vreodata. E o boala grava, ce omoara prea multi oameni. Cancerul de col uterin. Din nefericire, multe femei au cazut victima acestui tip de cancer si partea mai nefericita este ca se poate preveni, iar unele n-au avut sansa, n-au stiut sau poate, mai rau, n-au vrut. Imi doresc pentru tine sa ai sansa la viata, sa nu ai niciodata probleme medicale. Acest tip de cancer se poate preveni prin vaccin anti-HPV (virusul care cauzeaza boala). La varsta potrivita, te indemn sa constientizezi ce e mai bine pentru tine si sa iei toate masurile pentru a te proteja.

iti scriu pentru ca e simplu sa ai grija de tine, trebuie doar sa fii sfatuita corespunzator si sa gandesti problema dupa propriile tale principii, fara sa fii influentata de altceva. Vreau sa retii acest lucru: nu face compromisuri care te vor afecta in viitor.

iti scriu dintr-un trecut care are totusi o speranta. In tine.

Aceasta scrisoare face parte dintr-o campanie initiata de Coalitia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin si Clinica Fertilia, cu ocazia Saptamanii Europene a Imunizarii si are ca scop informarea femeilor cu privire la importanta preventiei, pe tot parcursul vietii. Tu ce o inveti pe fiica ta?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s