Noua Seherezada

624223

Titlu: 1001 de zile sau Noua Seherezada
Autor: Ilf si Petrov
Editura: Polirom
Nr. pagini: 872
Unde o gasiti: libraria Libris

Imi doream aceasta carte de foarte mult timp asa ca sosirea coletului de la Libris m-a incantat. 1001 de zile sau Noua Seherezada, gata de lecturat!

Volumul este format din povestiri, scenarii, vodeviluri sau foiletoane, in care cei doi autori ironizeaza sistemul rusesc, statutul de membru de partid, societatea sovietica si anunturile ei.

Structura la modul general este:

O personalitate luminoasa- un om invizibil convinge cetatenii sa faca un lucru nemaipomenit, sa fie corecti, sa nu se bazeze pe cunostinte, sa munceasca
Neobisnuitele istorii din viata orasului Kolokolamsk- un deliciu literar, extrem de amuzant care surprinde societatea ruseasca in momentele ei absurde, lenese, ilogice
1001 de zile sau Noua Seherezada- in locul Seherezadei, o intalnim pe secretara lui Sataniuk care lungeste povestea pentru a nu fi concediata.
Diverse scenarii care demonstreaza aceleasi lucruri: lucrari inutile, avantaje obtinute prin partid, dorinta de a primi bani fara a munci, pedepsirea celor cinstiti, banalitatea produselor vandute pe piata, incadrarea in tipare fixe
Cum a fost creat un Robinson
(Sub aripi beletristicii sau Citesti si iti vine sa urli, Arta pentru directia artei sau Banii inapoi, Pietonul trebuie iubit, Misca picioarele etc)
Aceasta parte e destul de ampla si contine mici istorii pe teme literare, legate de industria filmului, de transportul in comun, de petrecerile rusesti, despre sedintele fara rost.

Ilf si Petrov scriu genial, inteligent si foarte, foarte amuzant. Este prima oara cand citesc o carte si ma bufneste rasul. N-ai cum sa nu razi cand tot ce ti se prezinta pare ireal de absurd. Si totusi adevarat. Cu siguranta este o carte de citit, de recitit si de cautat romane la fel de frumos scrise (Vitelul de aur, Douasprezece scaune). Dupa cele 872 de pagini, singurul regret a fost ca s-a terminat. Dar nu-i nimic, America fara etaje ma asteapta pe raft. Si in curand, sper, doua volume de Dostoievski.

Recenzia a fost realizata datorita librariei online Libris , care mi-a oferit “1001 de zile sau Noua Seherezada”. In Libris, gasiti carti online apartinand editurilor cunoscute (carti in engleza sau in romana) din diverse domenii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s