Haos vs perfectiune

Problema principală a dimineților în familie este timpul. Aș putea dezvolta ideea și timpul ar deveni problemă universală din orice domeniu. Dar azi ne oprim la dimineți.

În filme, orice dimineață urmează un plan strict, aproape perfect în care toată lumea știe ce are de făcut și respectă fiecare etapă. În care copiii se trezesc la timp, mănâncă pancakes și beau suc de portocale, au ghiozdanul deja făcut cu o seară înainte și te așteaptă zâmbitori să îi duci cu mașina la școală. În care părinții au timp să își savureze cafeaua, să mănânce un mic dejun bogat, să ia cheile, telefonul și dosarul pentru muncă și să se îndrepte optimiști spre o zi frumoasă.

Stop cadru. Minunățiile astea nu există.

Cel mai probabil copiii se vor trezi prea târziu sau prea devreme, vor alerga prin toate colțurile casei de parcă își doresc să îți pună o piedică periculoasă, vor refuza să se spele pe dinți, se vor întinde după borcanul cu dulciuri, vor face o gălăgie teribilă în timp ce tu încă lucrezi la un proiect neterminat la timp, își vor aminti pe drumul cu mașină că și-au uitat o temă acasă și trebuie să va întoarceți. Cuvântul cheie este haos. Grabă, uitarea, neliniștea, gălăgia sunt din același câmp lexical al familiei obișnuite.

În toate aceste condiții nefavorabile, trebuie să iei deciziile rapid și să te asiguri că planul perfect este respectat măcar parțial: că toată lumea a mâncat, s-a pregătit pentru plecare și a plecat. Dacă în toată această agitație, reușești să bifezi cele trei puncte înseamnă că misiunea ta de părinte s-a încheiat. Pentru moment. Haosul va reveni în fiecare dimineață cu aceeași putere, dar tu te-ai obișnuit deja cu el. Chiar îl întâmpini cu un zâmbet.

Print

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s