Festivalul Filmului European a ajuns la majorat

afiş

Mă bucur să vă povestesc despre evenimente frumoase ce au loc în București, de data aceasta despre Festivalul Filmului European. Am reușit să ajung la câteva festivaluri de filme, fie în calitate de voluntar, fie de cinefil. În ambele, experiența este frumoasă, de ținut strâns în buzunarul de la inimă. FFE-ul promite să aducă filme altfel, un produs tulburător al minții umane care te lasă cu întrebări la sfârșit.

Ediția aceasta e cu atât mai frumoasă, cu cât este cea cu numărul 18, un majorat ce aduce un festival trecut de copilărie, care s-a dezvoltat frumos, a crescut sănătos, care a adus lacrimi și zâmbete, care a fost rebel și necruțător, iar acum a devenit responsabil, original, găsindu-și propria personalitate printre atâtea festivaluri. Acum te poftește să te așezi pe scaun și să privești cu drag un film deosebit, să cauți personaje interesante, care să-ți rămână în amintire de acum încolo, să afli povești și de ce nu, să continui acțiunea după cum dorești.

Festivalul se desfășoară în două locații: în București (între 9 și 15 mai) și în Târgu Mureș (între 16 și 18 mai).Acesta este organizat de către Institutul Cultural Român, alături de Reprezentanta Comisiei Europene în România, sub egida EUNIC, alături de ambasadele și centrele culturale ale țărilor europene. Nu se putea să nu existe și un membru onorific: Adrian Sitaru, cel care a realizat clipul de promovare al festivalului.

Festivalul cuprinde 42 de filme, provenind din 25 de țări, pornind de la drame sau comedii și terminând cu documentare sau animații. În București, proiecțiile vor avea loc la cinema Studio și cinema Elvire Popesco, iar în Târgu Mureș la cinematograful Arta. Pe 8 mai ni se oferă o avanpremieră fabuloasă, un concert susținut de artistul grec Yorgos Nousis, în timp ce pe 9 mai este gala de deschidere a festivalului. Și-apoi: liber la filme întrucât accesul cinefililor este gratuit (cu excepția galei). Nu ne putem plânge că nu avem evenimente de neratat în capitală, numai în zilele astea mi-am adăugat câteva pe listă.

250x250

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s