RayBan World si razele solare

 Jose Saramago proiectează în romanul său ” Eseu despre orbire” o lume în care oamenii își pierd vederea și consecințele dezastruoase ale acestui fenomen fantastic. Desigur că toată lucrarea este o frumoasă metaforă, dar dacă privim lucrurile pragmatic înțelegem că protejarea ochilor este o prioritate pentru toți.

Probabil că unora le este mai ușor să ascundă praful sub covor și să pretindă că această problemă nu merită o atenție deosebită. Pentru aceștia, vom face un exercițiu de imaginație. Dacă ochii te-ar ustura, ți-ar lăcrima ar mai fi atât de ușor să faci lucruri banale precum încuiatul ușii, citirea unui ziar, pregătirea mesei sau trimiterea unui mesaj? Acum parcă problema a înaintat cu vitejie pe lista lungă a priorităților. Explicația e simplă: ne folosim ochii de la prima cafea până la lectura de seară.

Din această cauză, am petrecut câteva momente pentru căutarea unei perechi de ochelari care să corespundă acestei nevoi, am găsit-o chiar aici, pe site-ul RayBan și arată cam așa:

ray-ban-rb4180-601-71-polarizati

Am ales ochelari polarizați tocmai pentru o protecție  suplimentară a ochilor, nu e o pereche obișnuită, ci una care permite doar pătrunderea luminii verticale ușurând sarcinile ochilor și oferind o privire de ansamblu mai clară. Prima oară au fost folosiți de piloții de la forțele aeriene americane care erau deranjați de lumina reflectată în momentul folosirii aparaturii de bord, fiind ulterior îndrăgiți de cei care practicau ski-ul. Acum, aceștia ne protejează pe toți de razele reflectate de apă sau de suprafața șoselei (un beneficiu evident pentru cei doritori de roadtripuri).  Dat fiind că primul model a fost creația celor de la RayBan, nu avem niciun motiv să ne îndoim de calitatea produselor.

Cât despre modelele disponibile, sunt suficient de diversificate încât să mulțumească cele mai pretențioase gusturi.  Raportul calitate-preț ne îndeamnă de asemenea să purtăm grija ochilor noștri și să fim cât se poate de atenți cu factorii nocivi pentru aceștia.

Dacă lista voastră arată așa:

1. Protejarea ochilor, aruncarea unei priviri pe site-ul RayBan

2. Altele

pot spune că mi-am încheiat misiunea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s