Florăria Mobilă își spune povestea prin cel mai simpatic aranjament

b65_buchet_de_flori_cu_3_hortensii_9_bujori_15_tros_7_bouvardia_sizal.....fara_vaza_cu_vazaPrimirea unui aranjament floral este sinonimă cu descoperirea unui tărâm dintr-un basm, cercetezi fiecare colțisor și te bucuri de miresmele emanate de fiecare floare în parte. Privești buchetul și parcă basmul s-a infiltrat în realitatea aceasta.

Buchetul îți este livrat repejor (dacă e să fim foarte preciși, ca un ceas elvețian veritabil, el ajunge în două ore, adică o sută douăzeci de minute, tic-tac, șapte mii două sute de secunde) de către Florăria Mobilă. Toată povestea este creată de un artist al simțurilor în șapte mii două sute de secunde.

Povestea noastră începe cu 33 de flori. Numerele tot continuă să apară în zona această florală, însă nu ne vom minuna prea tare. Un buchet e o lume mult mai complexă decât ne putem imagina, este o ecuația a parfumului, delicateței, a frumosului. Cele 33 de flori au o ierarhie bine stabilită, fiecare are un loc al ei, are responsabilități, sarcini de lucru. Sunt o echipă puternică ce au singur țel: să placă. Numai artistul știe câtă trudă a fost făcută pentru a îndeplini misiunea.

Buchetul adună hortensii, bujori, tros și bouvardia, un amestec de roz pal, violet pasional, crem timid și alb pur, culori ce preaslavesc vara aceasta cu soare încrezător, cu tremur de frunze jucăușe și flori de tei ademenitoare. 33 de flori ce trimiteau un parfum amețitor către mine și care păreau că îmi zâmbesc complice din ambalajul elegant. Voiau oare să-mi spună povestea lor?

Deși depășite numeric, cele mai curajoase au fost hortensiile care și-au înaintat trupurile gingașe o idee în afara aranjamentului. Dragă domnișoară, am venit să te surprindem și să te încântăm cu parfumul nostru, să-ți demonstrăm că deși părem fragile, uneori chiar plăpânde în fața unei adieri subtile, de fapt suntem puternice, suntem gata de luptă, vrem să îți cucerim inima în totalitate. Prin noi, ea va fi transmisă celui care a decis să-ți infrumuseteze ziua, da, îl știi prea bine, este El. El ne-a trimis pe noi, un mesager cu o poveste de spus spre asfințit, când șoaptele se aud mai pronunțat și fiecare umbră este o mângâiere.

Așa-mi vorbeau frumoasele hortensii, fiecare vorbă de-a lor era insotita de o fluturare cuceritoare, îndrăzneață a petalelor. Fiecare secundă petrecută în jocul lor amețitor te bucura până peste măsură, de parcă fericirea ți-ar fi fost livrată direct în suflet, cu dizolvare rapidă și efect prelungit. Poate pentru că erau plasate central, având un rol important în ierarhia florală, hortensiile aveau o demnitate și o noblețe ușor sesizabilă, arătau ca niște regine ale aranjamentului care au trecut peste plecăciuni și sărutări delicate ale mâinilor și ți-au oferit direct prietenia.

Cei nouă bujori parcă dansau în buchet, își mișcau corolele cu grație, se deschideau și se închideau în pași de vals. Roșeau ușor când mi se adresau, în special când îmi vorbeau de El. Cu toată modestia, îți oferim tot ce avem, tot ce îți place la noi. Suntem aici să te servim, să îți trimitem un parfum dulce ca o sărutare (aici, un bujor introvertit s-a retras în aranjament, cu un roșu puternic în obraz) oricând ai nevoie de o pauză florală relaxantă. Vom fi alături de tine în orice moment frumos, așezat cu grijă în buzunarul inimii. Alături de noi, fericirea ți se va părea o ladă magică, pe care o deschizi cu o formulă mai ușoară decât în Harry Potter. Aparent bujorii ce mi-au invadat camera și simțurile sunt cunoscuți cinefili și din câte mi-au mărturisit, nu se lasă mai prejos nici cu cititul. Deși mi-au fost nemaipomenit de simpatici, i-am lăsat pe cei 14 tros să înainteze pe scenă și să continue povestea.

Stimabilă! Om fi noi tineri, flori ce abia ce au descoperit iubirea, ce mai, abia ce am trecut de stadiul de boboc după un examen lung,lung cu artistul nostru (el ar zice că a durat cinci ore, trei sute de minute, optsprezece mii de secunde), dar noi vom face glume mai bune decât bufonii de la curtea regală, vom face giumbușlucuri la orice pocnire din degete, ne vom răsturna trupurile și vom face figuri de gimnastică nemaivăzute. Să nu crezi cumva că ne lăudăm, așa ceva nu poate fi gândit de o domnișoară isteață și surâzătoare. Nu, nu, asta e o prejudecată, suntem mulți, adevărat, suntem tineri, și mai adevărat, dar putem să vă încântăm. Știm sigur! De ce zâmbiți, domnișoară? Ori vreți să ne alungați și să lăsați bouvardia să înainteze pe front, ori deja v-am intrat la inimă. Ehei, noi ne vom retrage discret, însă mai avem o sarcină de îndeplinit. Știți, domnișoară, El stă acum cu fotografia aranjamentului în mână și se gândește cu dor la surâsul dumitale, la modul în care îl faceți să râda de fiecare dată, la cum îl faceți să se simtă în brațele voastre iubitoare. Trebuie să vă spunem neapărat, are emoții groaznice, nu tremurăm noi în bătaia vântului cum tremură El în prezența voastră.

I-am asigurat că nu am nicio supărare datorată lor și că nu le judec tinerețea, iar cele șapte bouvardia, pure ca ieșite din ape rece a izvorului, au înaintat încetișor. Când ele și-au început vorba, bujorii și-au plecat ușor capul, hortensiile s-au înclinat pline de respect, iar simpaticii tros au oprit imediat agitația. Domnișoară, ți-am trecut pragul cu speranță, cu încredere că Ea, despre care ni s-a vorbit înainte cu atât de mult drag, nu poate fi decât o femeie ce trebuie neapărat întâlnită, răsfățată și admirată. Nu ne-ai înșelat așteptările și sper că aranjamentul nostru a reușit să te binedispuna. Povestea noastră nu pare a se încheia din voința ta, cred ca vrei să ne aduci în casa ta, să ne păstrezi și să te bucuri de fiecare floare care s-a prezentat astăzi în fața ta.

Le-am mângâiat ușor și le-am asigurat că atât ele, cât și El vor rămâne mereu în buzunarul de la inimă, o trăire pe care nu o voi uita niciodată pentru că basmul a devenit realitate, iar fiecare porțiune cercetată mi-a spus o poveste.  Desi cliseic, au trăit până la adânci bătrâneți este cel mai potrivit final al poveștii spune într-o după-amiază caldă de vară de 33 de flori create în 7200 de secunde.

IMG_0441-150x150

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Florăria Mobilă își spune povestea prin cel mai simpatic aranjament&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s