Cavalerul si moartea

DSCN3008

Titlu: Cavalerul si moartea
Autor: Leonard Sciascia
Editura: All

Zilele trecute aveam nevoie de o lectura rapida asa ca am luat Cavalerul si moartea din coletul primit de la All. O carte polistista si nu prea.

Subiectul: un avocat este ucis, iar suspectul principal este un magnat care i-a trimis un bilet ” O sa te omor”. La investigatie participa Vicele, un bolnav cu idei inalte, obsedat de tabloul „Cavalerul, moartea si diavolul”. Zic ca este politista pentru ca au loc o crima si o investigatie, zic ca nu prea pentru ca nu mi se pare foarte clar cine a facut-o (desi eu as paria pe un anumit personaj), nu se pune accent pe cum s-a intamplat, pe ancheta, pe rezolvare, mai mult pe ideile filosofice ale personajului principal si pe conceptia lui despre moarte. Diavolul a fost inlaturat din ecuatie pentru ca este cam plictisit de responsabilitatile lui.

Nu m-a impresionat din cauza stilului vag si a tendintei spre exagerare, spre pictarea realitatii doar in negru. E drept ca nu sunt o fana a genului politist, dar parca ii lipseste ceva mai mult decat simpatia mea.

Voua v-a placut?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s