O linguriţă şi un zâmbet

Fetiţa privea spre fereastră, vedea cum frunzele se intersectează, cum se salută cu politeţe şi îşi pleacă uşor clorofila, cum soarele se reflectă în fiecare picătură de apă şi îşi admiră strălucirea, cum oamenii aruncă priviri distrate şi se grăbesc care încotro. Atunci se întamplă ceva ce îi va schimba percepţia asupra lumii ce o înconjoară. Fabrica ei de iaurt preferată anunţă că există un bilet de aur ce îi asigură unui norocos vizitarea fabricii. Nu mai erau cinci bilete ca în celebrul caz al lui Charlie si a fabricii de ciocolată. Un singur bilet, un singur vizitator ce va trece de gardul ce tinde spre cer, ce va vedea fiecare maşinărie in parte, ce va gusta din toate bunătăţurile. Lucia, căci aşa o chema pe fata noastră, era convinsă că şansele ca ea să fie cea aleasă este mai mică decât şansa de a câştiga la un joc de noroc. Un singur bilet de aur, milioane de doritori.

Noi ca povestitori parcă simţim firul poveştii alunecându-ne printre degete, îi presimţim soarta tinerei ce a încetat să spere şi îi dorim din tot sufletul să găsească biletul într-un iaurt din frigider. Chiar am putea decide ca fata trebuie neapărat sa fie aleasă, ne este prea simpatică ca să abandonăm povestea aici şi să îl alegem câştigător pe vreun copil neascultător, ce se va arunca în râul de lapte sau care îi va lovi pe spiriduşi. Şi-apoi ne amintim, noi cernem poveştile aici, noi hotărâm ce se îmtâmplă. Lucia va găsi biletul magic în iaur şi va păşi cu încredere spre fabrica minunată a iaurturilor.

Infografic-Danone
Un domn elegant, pe cât se pare blând se apropie încet de Lucia şi aruncă o privire pe biletul norocos.

– Tu eşti domnişoara plină de noroc. Te aşteptam de ceva vreme şi imi doream să-ţi arăt munca mea de o viaţă. Dă-mi voie să mă prezint: Sunt Isaac Carosso şi aceasta este fabrica mea de iaurturi.
– Sunteţi chiar Isaac Carosso? Cel care a întemeiat Danone? Mă simt onorată să vă întâlnesc, dar îmi este teamă că nu sunt chiar potrivită pentru această vizită.
-Tocmai de aceea eşti cea care a câştigat. Nu am nevoie de mofturi, de copii răsfăţaţi, obişnuiţi sa primească orice cer. Am nevoie de cineva isteţ, cu inimă bună, dornic să înţeleagă magia din spatele fabricării unui iaurt.
– Sunt gata să învăţ. Vreau să ascult toată povestea.
-Draga mea, totul a pornit de la un vis. Ştiam ca iaurtul are proprietăţi vindecătoare, ce ajută sistemul digestiv al copiilor şi-atunci m-am gîndit la fiul meu, la ce mi-aş dori pentru el. Numele lui este Daniel şi de acolo am ajuns la Danone. Am depus mult efort pentru a construi bazele acestei companii, având mereu în gând imaginea unui zâmbet inocent.
-De aceea doriţi să ne aduceţi un zâmbet pe chip. Este un gest frumos, domnule Carosso.
-Eu zic să ne tutuim, sper că nu mă crezi atât de bătrân. Da, m-am gândit la sănătatea celor mici, iaurtul ajută oasele, dinţii, masa musculară şi e necesar în alimentaţia celor mici. La început, ştii că îl vindeam în farmacii, ca pe un medicament? Doctorii îl recomandau cu încredere şi obţineam din ce în ce mai multe zâmbete.
-Cred ca sunteţi mândru de ce aţi realizat.
-Adevărat, copilă. Lucrurile nu s-au oprit acolo. Astăzi producem un milion de produse folosindu-ne de laptele a 8000 de văcuţe din fermele româneşti. Le transportăm cu 14 cisterne, iar laptele ajunge în mai puţin de 24 de ore. Totul e proaspăt şi sănătos. Bucuria mea e că procesăm 200 de tone de lapte zilnic cu ajutorul energicilor angajaţi şi că oamenii aleg Danone, 1 din 2 iaurturi cumpărate sunt de la noi.
-Am auzit chiar că aveţi un roboţel.
-Cred ca vorbeşti de Vasilică, primul robot din industria lactatelor. Ei bine, el ne este foarte simpatic, lucrează cu spor, uneori face şi glume. Îl vei cunoaşte azi, sper să nu devină gelos şi să nu ne mai lase să ne continuăm traseul.
-Abia aştept să-l văd!
– Vei intra într-o lume aproape magică, vei vedea. Lucrăm cu drag şi atenţie pentru a putea oferi oamenilor preocupaţi de sănătate un preparat delicios, care are grijă de ei. Nu folosim conservanţi, acidul lactic din iaurturi e mai mult decât suficient, iar fermenţii sunt selectaţi doar din lactate.
-Să pornim atunci, sunt atât de curioasă!

Lucia se ridică încet din pat. Unde este domnul Carosso si fabrica lui de iaurturi? A fost doar un vis? Îşi aminti apoi că a programat o vizită la fabrica Danone şi zâmbi. Nu există doar un bilet norocos, toată lumea poate reface drumul laptelui. E necesară doar o rezervare. Zâmbi din nou, ce vis ciudat!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s