Despre dragoste şi alţi demoni

DSCN2940

Titlu: Despre dragoste şi alţi demoni
Autor: Gabriel Garcia Marquez
Editura: Rao
Numar pagini: 158
Unde o gasiti: libraria Libris
Goodreads: 5 stele

Am fost încâtată să primesc această carte din două motive, primul era dorinţa mea de reveni la Marquez pentru a mă hotărî definitiv dacă îmi place sau nu, al doilea era legat strict de coperta roşie atât de frumoasă. Am avut norocul să primesc ediţia aceasta elegantă, cu semn de carte inclus.

Revenind la poveste, romanul porneşte de la găsirea rămăşiţelor lumeşti ale Siervei Maria într-o mânăstire din Columbia, ea având o podoabă capilară ce măsura douăzeci şi doi de metri lungime. Un fapt uimitor ce stârneşte interesul şi teama.

Ne întoarcem în timp şi aflăm că într-o zi nefastă, fata unui bogat marchiz este muşcată de un câine turbat. Deşi nu are simptome clare, fata este bănuită că ar fi deja bolnavă, ulterior se crede insă că ar fi posedată de diavol din cauza comportamentului ei agresiv, aproape sălbatic. Pentru a-i salva sufletul, tatăl ei este sfătuit să o trimită la mânăstire şi să o lase pe mâna exorcistului Cayetano Delaura.

Relaţia între cei doi nu se opreşte aici, se transformă într-o poveste de iubire bolnavă, toxică. Cayetano se simte vinovat pentru încălcarea principiilor sale, a regulilor mânăstirii, dar nu se poate opri să o vadă. Iar Sierva Maria îşi face rău singură prin comportamentul ei aproape primitiv, este o fată căreia nu i s-a oferit niciodată atenţie, dragoste şi nu ştie cum să o primească pe aceasta de acum. Pe parcursul romanului, simţi cum te apropii de distrugere, din cauza lor sau a celor din jur.

Spre deosebire de Toamna patriarhului care m-a pierdut pe parcurs, Despre dragoste şi alţi demoni este scrisă mai clar, nu mai are fraze întortocheate. Aş spune chiar că mi-a plăcut, deci e posibil să revin la Marquez, incă nu sunt hotărâtă dacă să aleg Dragostea în vremea holerei sau O sută de ani de singurătate. Sau ambele.

Recenzia a fost realizata datorita librariei online Libris , care mi-a oferit “Despre dragoste şi alţi demoni”. In Libris, gasiti carti online apartinand editurilor cunoscute (carti in engleza sau in romana) din diverse domenii.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Despre dragoste şi alţi demoni&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s