Un diavol în paradis

DSCN3029

Un diavol în paradis îl conturează pe astrologul Conrad Moricand, cunoscut de Miller la Paris prin intermediul scriitoarei Anais Nin. Miller este fascinat de cunoştinţele, ideile astrologului aşa că atunci când acesta intră într-un declin financiar, se oferă să îl găzduiască, să-l hrănească, să-i plătească datoriile. Conrad este omul care preferă să se cufunde în lumea stelelor, a planetelor în loc să muncească, traiul şi-l asigura din generozitatea prietenilor.

După ce îl primeşte în casa sa (paradisul), Conrad face câteva cereri care îl uimesc pe Miller: vrea ţigări de calitate, hârtie de o anumită dimensiune, medicamente, parfum. Nu simte niciodată că ar abuza de prietenul său, iar acest lucru va duce la despărţirea dintre cei doi în termeni nu tocmai amiabili. De altfel, toţi din jur îl avertizează că Moricand este o lichea, un cerşetor, o lipitoare. Un cerşetor snob, spune Miller, el se descurca cu mult mai puţini bani în Paris, iar hainele pe care le purta nu corespundeau cerinţelor astrologului, erau şifonate, murdare, peticite pe alocuri.

Sarea şi piperul acestui roman sunt discuţiile purtate de cei doi, perspectivele asupra vieţii, unul susţinând că viaţa poate fi interpretată prin astrologie, celălalt că e nevoie de mai multe cunoştinţe, cât mai variate pentru a înţelege. Amuzantă e şi relaţia lui Miller cu soţia sa, cel de-al doilea diavol din paradis. Nici Socrate nu se înţelegea cu soţia lui, deci nu e o tragedie.

Eu am luat cartea de pe Elefant, acum au o nouă promoţie 1001 cărţi de citit vara, până la 83 % reducere ( Partea I- click aici), până la 94% reducere ( Partea II- click aici), până la 80% reducere ( Partea III- click aici) şi până la 83% reducere ( Partea IV- click aici)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s