Mânia zeului Ra versus Ochelarii de soare

lensa-last

 

Nimic nu părea să disturbe liniştea din tărâmul oamenilor, nu au primit nici măcar câteva semnale de avertizare că nu se îndreaptă spre drumul cel bun. Dar tragedia s-a înfăptuit şi i-a prins pe nepregătite pe simpaticii locuitori. Ra  s-a înfuriat. Marele zeu care până atunci le umplea fructele de gust, le clădea grădini superbe ce atingeau înălţimi ameţitoare şi le oferea fărâme de sănătate prin razele sale jucăuşe, acest zeu s-a săturat până peste cap de oameni.

Care este cauza supărării lui nici acum nu se ştie, deşi au trecut mii de ani de la această întâmplare nefastă. Să fi fost vreo domniţă care nu i-a acceptat avansurile sau vreun om care a aruncat o vorbă răutăcioasă, nu s-a putut afla deşi multe studii au fost făcute de cercetătorii britanici.

Ra s-a înfuriat şi mânia lui nu a putut fi domolită prin nicio ofrandă. Să nu mă înţelegeţi greşit, oamenii ofereau doar ofrande culinare: struguri zemoşi ce ar fi putut dărui cel mai ademenitor vin, mango. papaya, porci la proţap, pui cu sos de portocale şi crustă cu scorţişoară şi miere. O nebunie a gustului ce avea ca scop îndulcirea zeului.

Din nefericire pentru gurmanzi, toate aceste delicii au fost irosite, zeul nu dorea să ierte omenirea sub nicio formă. Aşadar a început să o pedepsească amarnic. Razele trimise pe pământ erau săgeţi ucigătoare de căldură, ce îi împiedicau pe oameni să iasă din casă. Toţi au ajuns prizonieri în propriile cămine,  abia se puteau hrăni şi hidrata. Bărbaţii treceau prin chinuri arzătoare pentru a aduce câteva conserve şi legume acasă, pâinea deja nu se mai găsea la acel moment, iar apa se evapora în casă.

Oamenii au pierdut orice urmă de speranţă. Ra îi trimitea direct în braţele lui Osiris, fără a regreta vreodată ce a cauzat mânia lui nechibzuită. Nimeni nu se aştepta la o minune care să îi salveze, totuşi ea a existat şi a venit chiar din tabăra lor. Un inventator genial şi aproape nebun a creat un dispozitiv ingenios care se aşeza pe nas şi proteja ochii de otrava distrugătoare din razele solare. A fost primul care i-a folosit şi imediat ce a văzut că funcţionează a început să danseze în piaţa centrală din oraş. Dacă ceilalţi ar fi putut să vadă la fel de bine ca el probabil că ar fi fost o explozie de râsete batjocoritoare.

 

Vestea a circulat repede printre cei aflaţi în suferinţă, din ce în ce mai multe comenzi de ochelari de soare erau cerute inventatorului. Căci aşa şi-a numit invenţia: ochelari de soare. Astfel Ra a văzut că nu mai are o influenţă atât de puternică asupra oamenilor atunci când ei poartă acea minunăţie. Probabil ne-am aştepta ca mânia lui să crească, să îl facă scrum pe inventator şi să trimită mingi de foc spre toţi oamenii care cutezau să i se alăture. Dar ştiţi cum sunt zeii, capricioşi şi imprevizili . Ra a luat o decizie neaşteptată, i-a ordonat inventatorului să îi aducă o pereche de ochelari chic, care să atragă zeiţele şi muritoarele deopotrivă. A observat el cum că purtătorii aveau mare succes la cuceriri.  Modelul lui favorit a fost şi va rămâne cel de jos:

 

BO 0133 S 1QC IR-650x489I-a purtat noroc şi multe muritoare atrăgătoare i-au căzut în braţele călduroase.

Chiar şi astăzi ochelarii de soare sunt purtaţi ca semn al victoriei omenirii în faţa unui zeu aprig, iute la mânie. Această invenţie a ajuns pentru oameni ca nectarul pentru zei, o necesitate ce înfrumuseţează cotidianul.

Anunțuri

Un gând despre &8222;Mânia zeului Ra versus Ochelarii de soare&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s