Ultima oprire, Rusia

10533738_324062497750362_883172853_n

Titlu: Ultima oprire, Rusia

Autor: Natalia Kliuceariova

Editura: All

Nr. pagini: 144

Goodreads: 4 stele

Nikita urcă în tren şi porneşte în căutarea spiritului rusesc autentic, vrea să descopere esenţa oamenilor. Va avea noroc în această expediţie, personajele întâlnite de el sunt deosebite, au o istorie ce îi diferenţiază şi gânduri, idei, acţiuni ieşite din comun.

El iubeşte Rusia cu disperare şi toate eforturile lui sunt îndreptate spre a descoperi partea frumoasă din aceasta. Pe parcurs, ea îl va dezamăgi şi îl va obliga să adopte o atitudine revoluţionară. Însă totul se raportează în acest roman la o fată, Iasia, a cărei dragoste îl va bântui mereu pe Nikita. Un personaj imprevizibil, cu schimbări bruşte de opinii şi declaraţii, care dispare din viaţa lui într-un moment şi apare când nu mai exista nicio speranţă.

Mi-a plăcut această excursie în sufletul aprig al Rusiei şi stilul direct de a prezenta poveştile ruşilor. Personajele nu sunt şlefuite pentru a apărea frumos pe hârtie, sunt libere să gândească, să greşească, să exagereze. Această libertate a personajelor m-a convins că romanul merită 4 stele pe Goodreads.

Nu uitaţi de concursul prin care ofer două cărţi de la editura All (click aici pentru detalii), iar dacă doriţi să citiţi în continuare recenziile publicate pe blog puteţi da Like paginii de Facebook (click aici).

Lectură plăcută!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s