Cum să pictezi un mort

10351090_778950302156077_4757495211238654825_n

Cum să pictezi un mort este scris din patru perspective, cu diferenţe de scriitură între ele.

Criza din oglindă face referire la Susan, o artistă ce se refugiază în sex după moartea fratelui său geamăn de care era până atunci nedespărţită. Încearcă printr-o metodă nu tocmai ortodoxă să găsească un scop pentru care să trăiască, să înţeleagă cine este ea fără jumătatea sa. Mi-a plăcut mult tensiunea creată în această perspectivă şi folosirea persoanei a doua, îţi dă senzaţia că tu trebuie să vezi ce se întâmplă şi cum te regăseşti.

În Traducere din Jurnalele sticlelor, Signor Giorgio face câteva reflecţii pe teme culturale, istorice, politice. Nu mulţi înţeleg talentul său de a picta naturi moarte, în prezent el lucra un tablou cu sticle pe care le tot rearanja pentru a obţine efectul dorit. Deşi boala câştigă tot mai mult teren, el continuă să se preocupe de acest tablou şi să aştearnă gânduri despre mersul lucrurilor.

Nebunul de pe deal este tatăl lui Susan, un pictor de peisaje montane care cade în timpul unei plimbări şi rămâne prins timp de o zi şi o noapte între bolovani. Printre durerea ce îl sfâşie, el se gândeşte la propria viaţă, la situaţia actuală a familiei şi din când în când pe iarba pe care ar fuma-o.

Viziunea divină a Annettei Tambroni are cea mai tristă perspectivă, după părerea mea. Este o fată ce îşi pierde treptat vederea, ştie ce va pierde şi încearcă să se folosească de celelalte simţuri pentru a vedea lumea din jur. Viaţa ei este legată de flori, vânzarea acestora este ocupaţia ei principală. Deseori, merge la mormântul lui Giorgio, profesorul ei de pictură care i-a observat talentul, un om care a înţeles-o şi i-a fost alături.

I-am dat 5 stele pe Goodreads pentru că mi s-a părut o carte bine scrisă ( principalul lucru pe care îl caut) şi pentru că m-a făcut să mă ataşez de personaje, chiar dacă nu mă identific cu ele. Am spus că are o copertă foarte frumoasă şi cotor galben?

P.S. Dacă doriţi să citiţi şi alte recenzii, vă puteţi abona la newsletter sau puteţi da Like paginii de Facebook a blogului (click aici).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s