N-ai să mori

10450162_778950288822745_6832621279517725517_n

 

Kathrin Schmidt povesteşte, prin intermediul personajului Helene, propria experienţă după trezirea din comă ca urmare a rupturii anevrismului într-o stare alarmantă: jumătate paralizată, amnezică, incapabilă să înţeleagă sensul cuvintelor.

La începutul romanului, toate gândurile sunt haotice, Helene nu poate înţelege ce caută în acel loc, cine este, cine sunt cei de lângă ea. Încetul cu încetul, învaţă să vorbească, să se mişte, să scrie şi îşi aminteşte bucăţi din viaţă. Toate aceste încercări se fac cu disperare, cu durere şi se transformă în neputinţă, jenă, dezamăgire. Lupta ei nu e uşoară.

Soţul lui Helene, Matthes, este un punct de sprijin în această recuperare şi totodată un semn de întrebare. Pe măsură ce îşi aminteşte anumite întâmplări, relaţia ei este privită sub o altă lupă, cu trădări, dezamăgiri, preferinţe, iubire şi revenire. Însă orice o deviază din drumul căsniciei sale, ajunge să o aducă înapoi la soţul său, în braţele lui în care se simte în siguranţă.

N-ai să mori este un roman impresionant tocmai pentru că are un sâmbure de adevăr şi surprinde câteva momente din viaţa autoarei.În acelaşi timp este o poveste despre revenire şi regăsire care ne atrage atenţia că amintirile şi viaţa noastră ne pot fi luate în câteva secunde, iar timpul este prea preţios pentru a lua decizii greşite. Helene încearcă mai presus de orice să îşi găsească locul.

P.S. Dacă doriţi să citiţi şi alte recenzii, vă puteţi abona la newsletter sau puteţi da Like paginii de Facebook a blogului (click aici).

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s