Umbra vântului

DSCN3034

De Zafon vă povesteam acum două săptămâni cu ocazia lecturării Luminile din septembrie.  Umbra vântului are o acţiune mai complexă, cu mai puţină zonă fantastică decât în celălalt roman.

În 1945, în Barcelona, domnul Sempere, proprietarul unui frumos anticariat îşi duce fiul într-un loc care pentru noi, cititorii, ar fi chiar paradisul: Cimitirul Cărţilor Uitate. Mi-aş dori foarte mult să existe cu adevărat, este situat într-o clădire veche, unde accesul nu este permis oricui, iar acolo se află toate cărţile care trebuiau protejate de indiferenţă, de dispariţie sau uitare. Regula acestui loc este ca prima oară când îl vizitezi să iei cu tine cartea care te atrage cel mai mult, cea care îţi vorbeşte, iar pentru Daniel a fost Umbra vântului, de Julian Carax.

O alegere inspirată şi nu chiar: Daniel o va citi pe nerăsuflate în acea seară, se va bucura de o lectură plăcută, dar totodată va începe să se intereseze de biografia autorului, iar lucrurile descoperite legate de tragedia lui Penelope îl vor pune în pericol. E o poveste destul de complicată la mijloc şi nu o voi detalia pentru nu vă strica plăcerea.

Trebuie să recunosc că povestea m-a prins, mai ales că face referire la cărţi şi am citit cu plăcere „aventurile” lui Daniel. Singurul defect al romanului a fost relaţia Daniel-femei, deşi puţine la număr nu pot să nu remarc că Daniel este atras de fiecare femeie întâlnită şi de obicei ele îi răspund. Nu mi s-a părut foarte credibilă situaţia, dar hai să zicem, vârsta. Deşi Daniel este personajul principal, în timp ce  Julian este privit doar din perspectiva acestuia , cel de-al doilea mi-a devenit foarte drag şi am putut să mă ataşez cu uşurinţă de el.

Aştept să văd ce se întâmplă în Jocul îngerului şi revin cu impresiile produse. Puteţi cumpăra cartea de aici, de asemenea dacă v-a plăcut recenzia puteţi da Like paginii de Facebook a blogului.

Anunțuri

Un gând despre &8222;Umbra vântului&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s