Bagajul călător

Sunt gol.

Se aşeză pe o bancă pustie de lângă o staţie de autobuz şi oftă prelung: Sunt gol.

Sunt un bagaj călător, unul care a plecat de acasă cu cele mai mari speranţe şi care a avut parte numai de dezamăgiri pe parcurs. Ai mei erau foarte încântaţi de vacanţă, abia aşteptau să zboare pentru prima oară cu avionul şi să viziteze tot ce le ieşea în cale. Mă simţeam bine, chiar uşor săturat, pentru că avea atât de multe planuri ea m-a umplut până la refuz. Aveam împachetat tot ce mi-aş fi dorit: haine, încălţăminte, cosmetice, aparate de fotografiat, termosuri. Era un vis devenit realitate. Aici începe însă tragedia. Am fost furat de la aeroport şi golit fără milă. Am fost dus ceva mai departe şi aruncat, ca pe o cârpă inutilă. Probabil că nu li s-a părut că sunt valoros.

Acum sunt gol. Oamenii se gândesc uneori la scopul lor pe acest pământ, la cine sunt ei şi ce e de făcut. Când nu găsesc răspunsuri, au o stare combinată de tristeţe, disperare şi nemulţumire. Asta simt eu acum, iar golul mă macină încetul cu încetul…

Se ridică şi porni la drum, după cum se vedea vremea nu era în favoarea lui, norii negri se adunau pe cer şi îl priveau ameninţător. Va trebui să găsesc un loc în care să mă adăpostesc. dar cine oare mă va primi în halul în care sunt?

Să tot fie două ore, chiar trei de când umbla pe drumul neprimitor, iar primii stropi de ploaie se rostogoleau deja pe suprafaţa lui tristă. La un moment dat, zări un castel ce părea scos din basme, din paginile proaspăt tipărite şi frumos mirositoare a unei cărţi. Fu şi mai surprins când porţile acestuia s-au deschis larg, cu un scârţâit uşor. În fond, ce mai avea de pierdut? Păşi cu grijă pe treptele de piatră, înainte să bată la uşă aceasta se deschise.

LOGO-elefant.ro-RGBÎn lumina difuză din cameră, văzu un elefant. Un elefant în carne şi trompă. Singurul lucru care ieşea în evidenţă, fiind diferit de ce a văzut bagajul în documentare era culoarea: un verde deschis, ca o floare abia născută. Nu părea a fi răuvoitor, aşa că socoti că ar fi politicos să se prezinte:

– Stimabile elefant, sunt un bagaj  călător uitat de stăpâni, am fost furat şi nu vă pot oferi nimic în schimbul găzduirii. Sunt gol, dar cinstit. Îmi pare rău pentru…

– Ei, ce zici? Te aşteptam de mult timp, avem atâtea lucruri de făcut. Trebuie să te facem prezentabil, noii tăi stăpâni vor să te cunoască în curând.

– Noii mei stăpâni? Prezentabil? Ce se întâmplă?

– Ar trebui să ştii că nu e bine să pui atât de multe întrebări odată. Te vom umple cu toate necesare şi te vom preda unui cuplu simpatic. Pleacă în concediu peste trei zile şi au spus că îşi doresc neapărat un bagaj ca tine. Sigur, poţi să îi refuzi, dar trebuie să îmi spui asta imediat, ca să pot rezolva problema.

-Nu, nu, sigur că vreau, mă simt flatat că mă vor, eu…sunt gol şi urât.

– Vai de mine, în castelul meu nu se vorbeşte aşa! Te rog frumos! Acum, la treabă, te rog să te aşezi cât timp eu aduc cele necesare.

Deşi părea masiv şi nu tocmai gingaş, elefantul nu era deloc stângaci, se mişca repede şi eficient. În câteva clipe, camera era plină de diverse colete, care mai de care mai misterioase.

1 (2) 2 (2) 3 (2) 4 (2) Click aici pentru oferta de fuste. 

Stăpâna ta e mare iubitoare de fuste şi trebuie să îţi spun că e în zodia Gemeni, deci va alege fuste delicate, feminine şi fusteîndrăzneţe, decupate deopotrivă. O cunosc prea bine şi ştiu ce recomandări să-i fac, vei vedea şi tu la momentul potrivit. Să nu mai spunem că fustele sunt accesibile ca preţ, de aceea ea mă vizitează destul de des.

1 2

– Să vezi ce frumos îi stă în rochii, în negru e elegantă, seriosă, cu un corp de invidiat, în bej este jucăuşă, veselă, iubitoare de plimbări. Ea caută modele cu croiala bine lucrată, ce cad frumos pe corp.

3 4

– De multe ori, el nu prea are câştig de cauză pentru spaţiul din bagaj, dar pentru că mi-a spus multe glume bune şi am mai ieşit la o terasă cu el, îi fac o favoare şi îi strecor câteva tricouri şi o pereche de blugi. Strictul necesar, nu-i aşa?

5 6 7 4Click aici pentru oferta de încălţăminte. 

– E necesar ca cei doi să aibă perechi de încălţăminte comede, care să îi ducă cu bine prin toate drumeţiile lor. Nu vrem să asumăm riscuri inutile şi să ne trezim cu bătături nemiloase, deci calitatea e primul criteriu pe care îl adăugăm în bagaj. Pentru ea, am făcut un compromis şi am adăugat o pereche de pantofi elegantă, cu toc înalt care să-i evidenţieze gamba frumoasă. Crezi că mai poţi?

– Mă simt atât de bine fără golul acesta interior, acum când sunt al cuiva care mă preţuieşte. Să vedem ce mai poţi să aduci.

8 9 10 11

 

– Mai avem o pereche sofisticată de ochelari de soare care să o protejeze de razele dăunătoare, cercei delicaţi din argint care să sclipească alături de gingaşele ei urechi, o gentuţă colorată (sper că nu te simţi ofensat, dar nu poate ieşi cu tot bagajul în oraş) şi preferatul meu, un ceas precis, inovativ, cu detalii remarcante.

12 13 7 8

– Corpul stăpânei tale trebuie răsfăţat cu untul de shea de la Jasmin, părul trebuie învăluit într-un strat generos de cremă cu extract de Rooibos. Parfumul nu îi lipseşte niciodată din geantă, i-am ales un Kenzo cu aromă fresh, de vară. Apropo, să nu uiţi să o atenţionezi în legătura cu plaja, să ai grijă să folosească un spray cu protecţie solară adecvat.

DSCN3025DSCN3030 DSCN3031 DSCN3034 Click aici pentru cărţi.

– Patru cărţi frumoase de la autorii lor preferaţi trebuie neapărat adăugate. Stai liniştit, sunt ultimele lucruri cu care te impovărez, sper să rezişti cu bine. De altfel, văd că eşti făcut dintr-un material rezistent, iar în meseria ta cea mai importantă este voinţa. Dacă îţi doreşti să îi faci fericiţi pe ei cu tot ce le aduci, vei reuşi. Ai un avantaj: lucrurile provin de la mine şi ştiu ce să aleg.

– Sunt gata să îi încânt cu ceea ce port în mine, sper să mă placă acum că nu mai sunt gol şi trist.

– Stai liniştit, după ce ai ieşit din castelul meu se vor găsi tot felul de pretendenţi pentru tine, tu însă să le rămâi fidel lor şi vei fi răsplătit. Nici nu se pune în discuţie să te uite vreodată.

Vă pot spune acum că bagajul a trăit mulţi ani fericiţi alături de cuplul stăpân, că i-a însoţit în toate colţurile lumii şi a asistat chiar la venirea unui nou membru al familiei, care avea ca obicei să pună jucării în el sau să îşi construiască o casă acolo. Nu putem spune chiar că îl deranja, dar nu înţelegea exact de ce personajul e mai mic decât stăpânii lui. Poate că e gol cum a fost el în vremurile de restrişte şi mai târziu va creşte mare. Cine ştie?

 

După sfârşitul fericit al poveştii cu bagajul călător, vă invit să vă gândiţi la fericirea bagajului vostru de concediu. Îi lipseşte ceva? Fuga pe elefant, un mall al familiei tale ce cuprinde peste 130.000 de produse din categoriile: cărţi, ebooks, îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării, accesorii, cosmetice şi parfumerie. Pentru a nu vă umple bagajul şi a vă goli buzunarele, vă recomand să vă înscrieţi în clubul elefant.ro şi veţi primi un voucher de bun venit de 90 de lei, reduceri exclusive sau cadouri. Altfel spus, economiseşti în timp ce cumperi cele necesare pentru concediu.

 

Anunțuri

3 gânduri despre &8222;Bagajul călător&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s