Recenzie: Dezgheţul de A.D. Miller

10531313_325060457650566_1351285484_n

Romanul Dezgheţul de A.D. Miller porneşte de la  definiţia ghiocelului în argoul moscovit: cadavru îngropat sau ascuns în troienele de zăpadă, care iese la iveală doar la dezgheţ. O imagine macabră ce face trimitere la subiectul romanului: un adevăr ce îi este ascuns personajului principal şi care va fi descoperit prea târziu.

Nick Platt este un avocat  ce pleacă din ţara natală, Anglia pentru a simţi pulsul Rusiei. La metrou, va întâlni două fete incredibil de frumoase cu care intră în vorbă după ce le-a scăpat de un hoţ de buzunare. Se îndrăgosteşte de Maşa  şi de acum încolo va petrece tot timpul cu ele. Sunt două planuri prin care este păcălit: primul este legat de bănci, fiind convins că o afacere are toate bazele şi echipamentele necesare pentru a reuşi şi cel de-al doilea este legat de mătuşa celor două fete care doreşte să se mute într-un apartament mai retras. Deşi are câteva bănuieli pe parcurs, Nick dă dovadă de naivitate în aceste două afaceri tocmai pentru că nu cunoaşte cu adevărat comportamentul rusesc şi nu se aşteaptă la înşelătorii.

Mi-a plăcut că romanul este adresat viitoarei soţii care trebuie să afle de viaţa întunecată în care Nick a stat o lungă perioadă de timp şi tot ce s-a întâmplat în Rusia plină de ghiocei. Cât despre stilul de a scrie mă aştept să se îmbunătăţească în timp, Dezgheţul fiind romanul său de debut.

P.S. Nu uitaţi că puteţi câştiga şi voi două cărţi de la editura All. Click aici. 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s