Ce tip de dans alegem?

Probabil că pe to do list aveţi obiective precum:

* Să călătoresc în India

*Să învăţ chineza

*Să învăţ să cânt la pian

sau alte experienţe inedite pe care doriţi să le încercaţi în această viaţă. Sunt lucruri pe care le facem doar din pasiune, fără a ne dori să construim o carieră din asta şi care ne ajută să ne valorificăm timpul învăţând ceva nou, dezvoltându-ne personalitatea. Pe lista mea se află cursurile de dans pentru adulţi, sigur v-aţi gândit şi voi să învăţaţi măcar un tip de dans.

Fiind o fire cam visătoare, m-aş orienta mai degrabă spre dansurile clasice, tandre precum valsul sau tangoul. Fără să ne grăbim, să luăm alegerile pe rând şi poate un anumit dans vă va face cu ochiul.

16766Sursă

Prima alegere a mea ar fi cu siguranţă valsul lent, un dans al personajelor sensibile, romantice ce pune în evidenţă eleganţa trupului şi senzualitatea mişcărilor. Acest dans te introduce într-o atmosferă aparte, trimiţându-te în trecut, în Anglia anului 1874 când a apărut pentru prima oară.

Nu este unul din cele mai grele dansuri, aşa că sper să mă descurc cu învăţatul măsurilor muzicale de 3/4 şi tempoului  de 27-30 de măsuri/minut.

66968_166966153329367_676349_n

Valsul vienez e un alt tip de dans pe care l-aş încerca, fiind caracterizat prin ţinuta impunătoare şi rigiditatea mişcărilor. De altfel, mi se pare interesant că în trecut femeile măritate nu aveau voie să îl danseze, iar în sălile vieneze era numit „dansul interzis” întrucât partenerii se atingeau în timpul acestuia.

O altă parte care mă atrage la acest dans este asocierea lui cu opere clasice precum Lacul lebedelor sau Spărgătorul de nuci. Cuvintele care îl descriu cel mai bine sunt demnitate şi impunere.

73185_166966076662708_4296052_n

Dacă aş avea mai mult curaj, m-aş îndrepta spre Paso Doble, un dans cu provenienţă mexicană şi spaniolă, care clocoteşte de pasiune şi îndrăzneală. Nu degeaba a fost comparat cu relaţia dintre taur şi matador. Tocmai pentru că este un dans grandios, nu e chiar printre cele mai uşoare, deci încă nu ştiu dacă să intru în horă sau nu.

Dacă m-aş simţi capabilă, m-ar tenta Samba, Cha-Cha sau Slow Fox, asta nu înseamnă că nu puteţi arunca voi un ochi pe cursuri şi să le începeţi cu încredere. Pe Soft Step, puteţi alege între 12 tipuri de dans pentru adulţi, însă cursurile nu se opresc aici, sunt disponibile şi pentru copii, pentru seniori sau pentru nuntă. Tot aici găsiţi cursuri reggaeton pentru cei pasionaţi de modernitate.

 

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Ce tip de dans alegem?&8221;

  1. eu am facut dansuri de societate dar la dansuri populare sunt praf. Nu sunt asa grele (Paso Doble , Samba,Cha-cha )precum par , nu te speria

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s