Promoţii editura Univers

Oferte

saizeci-de-povestiri 9lei

Șaizeci de povestiri
Donald Barthelme

traducere Emil Niculescu
2013

Donald Barthelme întoarce cultura americană pe toate feţele. Când graniţele celor 50 de state îl incomodează, trece repede la figuri străine. Balzac înfruntă capitalismul, Kierkegaard e nedrept cu Schlegel, Cortés şi Montezuma se plimbă prin port, iar zombii se împart, inevitabil, în buni şi răi. Într-un amestec postmodernist de limbaje, teme şi personaje, Barthelme oferă cu fiecare povestire o porţie bună de râs.

„Povestirile lui aduc alături jocuri de limbaj cu o puternică implicare în viaţa reală şi cu un umor de neuitat”. The Guardian

zambetul-etrusc9lei

Zâmbetul etrusc
José Luis Sampedro
traducere Iulia Bodnari
2011
Colecția Romanul secolului XX

Rupt de mediul în care a trăit, după ce este diagnosticat cu cancer, Salvatore, un septuagenar reticent la agitaţia modernă şi sentimentalismele de orice fel, se mută la fiul său din Milano. Întâlnirea cu nepotul Brunettino, abia născut, îl va îmblânzi pe fostul fermier şi-i va stârni emoții de care nu se credea capabil, petrecându-şi ultimele luni din viaţă într-un loc în care primeşte şi dăruieşte la rândul lui afectivitatea de care se temuse până atunci.

„La lumina dragostei dintre un nou-născut şi un bătrân cioban de şaptezeci de ani, toată lumea din jurul lui se înfrumuseţează”, Dan C. Mihăilescu.

puntea-suspinelor9lei

Puntea suspinelor, vol. I-II
Richard Russo
traducere Daniela Stoica şi Cătălina Sevastre
2009
Colecția Romanul secolului XXI

În spatele acestui titlu se află Veneţia, cu apele ei unduitoare şi măştile care ascund secrete. Dar mai este şi un orăşel sortit uitării din nordul Statelor Unite. Un roman al contrastelor, între paginile căruia se deapănă istoria a două familii care n-au altceva în comun decât locul din care se trag şi doi taţi perpetuând o duşmănie veche. Dar fiii lor, prieteni din copilărie, îşi construiesc vieţile altfel. Îi mai leagă însă ceva: dragostea unei femei şi patruzeci de ani de regrete, amintiri, melancolie.

Richard Russo este câștigătorul Premiului Pulitzer pentru ficțiune din 2002.

betibu9lei

Betibú
Claudia Piñeiro
traducere Lavinia Similaru
2013
Colecția Enigma

Crime în lanţ, accidente mai mult decât suspecte şi o investigaţie cu beneficii într-un cartier privat sunt principalele puncte fierbinţi ale romanului romancierei argentiniene Claudia Piñeiro. Totul se complică atunci când în peisaj apare un fost iubit şi când ceea ce părea o simplă relaţie profesională devine „începutul unei frumoase prietenii”. În spatele romanului poliţist, cu un jurnalist şi o scriitoare, se află problemele noului spaţiu mediatic argentinian.

„Claudia Piñeiro[…] optează pentru o scriitură mai colorată în Betibú, poveste cu care a avut în ţara ei o recunoaştere rapidă”. El Pais

marturisirea-lui-lucio-5lei

Mărturisirea lui Lúcio
Mario de Sa-Carneiro
traducere Georgiana Bărbulescu
2012
Colecția Globus

În poemele şi nuvelele sale revin adesea temele nebuniei, ale excesului, ale sexualităţii şi inadecvării. Mărturisirea lui Lúcio este o nuvelă de o remarcabilă intensitate, în care personajul povesteşte împrejurările în care a ajuns să fie acuzat de o crimă pe care nu a comis-o. Întâlnirea sa cu enigmaticul poet Ricardo de Loureiro, la o petrecere decadentă, este începutul unei descinderi în confuzie şi nebunie care se termină dramatic.

iubire5lei2d

Iubire
Hanne Ørstavik
traducere Aurora Kanbar şi Erling Schøller
2012
Colecția Globus

Iubire e o carte despre dragoste, despre singurătate şi despre evadarea din realitate prin forţa imaginaţiei: copilul îşi iubeşte mama, mama tânjeşte după iubirea iluzorie a unui bărbat străin. Suspansul se clădeşte pagină cu pagină în întunericul nopţii norvegiene, care va fi o noapte fără sfârşit pentru unul dintre cei doi.

„Iubire este un roman care te prinde”, Xavier Houssin pentru Le Monde

intoarcerea-generalului5lei

Întoarcerea Generalului
Benoît Duteurtre
traducere Irinel Antoniu
Colecția Globus

În Franţa zilelor noastre, generalul Charles de Gaulle revine pe scena politică pentru a rezolva problema decăderii spiritului francez, a mondializării şi a dispariţiei valorilor tradiţionale ale ţării sale. Apariţia Generalului, mort de patruzeci de ani, alimentează numeroase controverse şi teorii, care de care mai fanteziste. A trăit oare până la vârsta de o sută douăzeci de ani, iar decesul şi înmormântarea sa au fost doar o înscenare? Este vorba de un impostor? I-a fost trupul păstrat prin congelare, asemenea personajului jucat de Louis de Funès în Hibernatus? Misterul rămâne neelucidat, iar retragerea Generalului este redată într-o notă de fantastic.

IMG 20140709 133349

Călători și călătorii

Rakushisha, Adriana Lisboa

Castelul din Pirinei, Jostein Gaarder

Philip și ceilalți, Cees Nooteboom

preț întreg: 63,7 lei
preț promoție: 29,99 lei

10527894 10203460984237491 7818081448746043776 n

Lectura de pe plajă

Apartamentul, Hakan Bıçakçı

Misterul cărților de joc, Jostein Gaarder

Ritualuri, Cees Nooteboom

preț întreg: 71,79
preț promoție: 29,99

IMG 20140709 133531

Povești la persoana întâi

Jurnalul ascuns, Sebastian Barry

Educație siberiană, Nicolai Lilin

Grădina, cenușa, Danilo Kiš

Preț întreg: 91,90 lei
Preț promoție: 39,99 lei

2

Dragoste în stil brazilian

Inima mea e sora lui Dumnezeu, Raimundo Carrero

Simfonie in alb, Adriana Lisboa

Dona Flor și cei doi soți ai ei, Jorge Amado

preţ întreg: 87,90 lei
preţ promoţie: 44,99 lei

Vedeți toate pachetele promoționale aici.

e-book 4 aug

Știri

jostein jarry fb

Pe 8 august îi sărbătorim pe creatorul Regelui Ubu și pe cel care i-a dat viață Sofiei, fetița care descoperă lumea prin ochii filosofilor. Pentru aceasta, între 7 și 8 august, pe www.edituraunivers.ro, cărțile lui Alfred Jarry și ale lui Jostein Gaarder sunt la jumătate de preț.
Nu ratați nici concursurile și surprizele pe care vi le pregătim cu această ocazie!

banner univers librarie august

Toată luna august, pe www.librarie.net, puteți găsi titlurile Editurii Univers la jumătate de preț.
James Joyce, Romain Gary, Ben Okri, Javier Marias, Jorge Amado, Adriana Lisboa și mulți alți autori vă așteaptă cu surprize de vacanță.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s