FreeSpirit îţi dă poftă de călătorit

Screen-Shot-2014-06-13-at-12.08.06

Un concediu peste hotare reprezintă posibilitatea de a interacţiona cu o cultură diferită, de a  întâlni oameni interesanţi şi tradiţii deosebite. Turiştii ar trebui să profite din plin de această ocazie, iar astăzi voi propune câteva idei pentru călătorii îndrăzneţe.

Maroc-1

Actul I- Alegerea destinaţiei

Dacă sunteţi deja familiarizaţi cu destinaţiile clasice pentru concedii şi doriţi ceva nou, palpitant şi neobişnuit, vă puteţi orienta către circuite în zone inedite.

Aveţi de unde alege o destinaţie întrucât din ce în ce mai mulţi turişti vor o experienţă, nu o vacanţă. Vor să strabată locuri mai puţin umblate şi să viziteze obiective învăluite în negura trecutului. Destinaţii precum Maroc, Casablanca, Liguaria, Scandinavia sau China se vor deschide în faţa turiştilor ca o floare gingaşă, eliberând un parfum îmbietor. Aceste circuite dezvăluie o altă faţă surprinzătoare a acestei lumi şi crează unele din cele mai frumoase amintiri, ce vor fi savurate ani mai târziu când albumul cu poze din vacanţă va fi răsfoit.

patron_mexican_grill Sursă

Actul II- Mâncarea locală

Pentru o călătorie îndrăzneaţă, trebuie neapărat să încercaţi mâncarea locală, chiar dacă nu este prima voastră alegere. Ieşiţi din zona de confort şi încercaţi ceva nou, experimentaţi. De altfel, în unele oraşe există tarabe ce oferă specialităţi la un preţ „negociabil”.

De fiecare dată când plec într-o zonă nouă, caut informaţii despre mâncarea lor specifică şi unde pot fi găsite cele mai delicioase feluri. De exemplu, în Italia am mâncat 10 sau 15 tipuri diferite de paste, cele mai bune şi bogate pizza şi cea mai cremoasă gelato. Deşi aveam reţetele şi am adus o parte din ingrediente de acolo, gustul nu a mai fost la fel.

Aş fi tare curioasă să încerc mâncarea mexicană şi să văd dacă pot face faţă picanteriei. De asemenea, nu ar strica să încercaţi băuturile din fiecare ţară, cu moderaţie, bineînţeles. Eu am încercat Ouzo din Grecia şi a fost tare bun.

Actul III- Vizitaţi, vizitaţi şi vizitaţi

osaka Sursă

 goremeSursă

De multe ori, nu revenim în locurile pe care le-am văzut deja fiindcă vrem mereu ceva nou, aşadar ar fi bine să vizitaţi tot ce puteţi până picioarele se împotrivesc să mai meargă. Bifaţi tot: clădiri deosebite, castele, catedrale, muzee.

Propunerile mele sunt Castelul Osaka din Japonia şi Hornurile de basm din Goreme, Turcia. Puteţi afla mai multe informaţii despre aceste obiective dând click aici, unde veţi găsi următoarele secţiuni: Must see, Must know, Must do, Free Spirit Experience şi Why we love it.

1

Actul IV Evenimente

Dacă un eveniment se suprapune cu concediul vostru, nu ezitaţi să participaţi. Sunt mulţi artişti care încă n-au poposit pe tărâmul românesc, aşa că singura şansă de a-i asculta live e să călătorim noi spre ei. FreeSpirit vine în ajutorul doritorilor de concerte, asigurând cazarea, masa şi biletul pentru eveniment. Aveţi de unde alege: îl puteţi vedea pe controversatul rocker Marilyn Manson, pe cei de la Placebo sau pe Elton John. Pentru cei mai liniştiţi, aş recomanda Lara Fabien sau Andrea Bocelli.

Când am fost prin Verona, am asistat absolut întâmplător la un mic eveniment al celor de la Flag Wavers, acum 2 luni i-am revăzut în România, în cadrul festivalului B-fit in the street.

1370172428-bfit-in-the-street-2013-festival--italian-flag-wavers_2111108 Sursă

Actul V Parcuri de distracţie

2

Mi-aş dori mult să ajung prin toate parcurile de distracţie din lume, unde adrenalina e felul principal. Din păcate, până acum am fost doar la Gardaland şi da, m-am dat în toate maşinăriile periculoase. Sunt de încercat şi cele pe/cu apă.

FreeSpirit vă trimite către Aquadome&Sea din Berlin, clasicul Disneyland din Paris sau Portaventura din Spania. Pachetul include cazare, mic dejun şi bilet de intrare. Mai multe detalii puteţi găsi aici. 

Fie că optaţi pentru Circuite, Sejururi, Croaziere sau City break, FreeSpirit vă asigură o călătorie plină de îndrăzneală, peisaje uimitoare şi locuri ca ieşite din paginile unui basm. Singura grijă a voastră rămâne alegerea unei destinaţii din gama foarte largă de oferte, cât despre buget aceste călătorii sunt pentru orice buzunar.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s