Lumea recomandărilor, departe de a fi o utopie

logo-recomandati-NEW2

Lumea Recomandărilor este cu siguranţă o utopie. Sigur, e o idee bună în teorie, dar cum poţi să aplici aşa ceva în realitate?

– Te contrazic bazându-mă pe un argument foarte simplu: Lumea Recomandărilor s-a înfiinţat deja.

-Nu, nu înţelegi. Eu susţin că avem nevoie de această lume, fie că vorbim de un spaţiu, o locaţie sau un concept. Nu am mai lua atât de multe decizii eronate şi nu am mai plăti atât de scump tipul irosit. Problema pe care vreau să o subliniez ţine de organizare, să presupunem că vrei să încerci un restaurant, ai o întâlnire foarte importantă şi nu vrei să greşeşti cu nimic. Oferta e variată, adevărat, dar cum găseşti locul unde mâncarea e delicioasă, chelnerii prietenoşi şi muzica potrivită, nu foarte gălăgioasă?

– Asta încercam să îţi spun: utopia există! Nu e deloc dificil să afli informaţii despre un loc, hai să mergem pe cazul tău, cu restaurantul. Intri repejor pe Recomandaţi.ro la secţiunea Restaurante. Pentru fiecare local vei găsi datele de contact, adresa şi o hartă cu indicaţii, programul şi o mică istorie. Toate acestea pentru a uşura munca celui doritor de bunătăţuri. Apoi urmează recenziile şi de acolo poţi vedea dacă e pe placul tău sau nu. E adevărat, n-ai de unde să ştii dacă gusturile tale coincid cu ale lor, dar te poţi ghida după părerea celor majoritari. În plus, dacă o persoană a dat unui local 5 stele pentru că muzica era incredibil de puternică şi se auzea foarte bine în fiecare colţişor, ştii că nu e bine să mergi acolo la o întâlnire de afaceri, mai degrabă ai încerca locul la o ieşire cu prietenii.

The_Drunken_Lords_1024x768_21406721992-610x406

– Tu vrei să spui că fiecare recenzie este intuitivă şi o poţi adapta cu uşurinţă preferinţelor tale. Iar apoi spui să ne ghidăm după majoritate, adevărat, dacă 100 de oameni au fost trataţi greşit într-un local şi 2 i-au lăudat serviciile de servire, probabil că ceva nu merge ca uns în acel loc.

– Exact! Ai înţeles unde vreau să ajung. Iar noi avem nevoie de aceste recomandări, din cauza timpului care nu ne permite să încercăm toate locurile.

– E în regulă, ne putem baza pe Lumea Recomandărilor pentru un restaurant. Acesta este însă doar un caz ipotetic, sunt multe alte lucruri ce necesită recomandări. Cum rezolvi această problemă?

– Schimbi secţiunea, dragule. Găseşti recomandări pentru categorii vaste precum Frumuseţe şi cosmetică, IT, Sănătate, Shopping, Turism sau Sport. În plus, poate că eşti interesat de anumite evenimente şi-atunci cauţi în Teatru, Muzică sau Sport. Oricând ai îndoieli, intri în această lume şi cauţi ce îţi place.

– Recunosc, această lume chiar e bine pusă la punct. Bănuiesc că pot scrie şi eu recenzii, nu-i aşa? Ştiu câteva locuri minunate în care te simţi ca acasă, dar nu multă lume ştie de ele.

– Bineînţeles, chiar ar ajuta. Prin recenzia ta, mulţi oameni vor afla informaţii despre un loc în care încă nu au fost şi asta le va schimba deciziile.

– Chiar mi se pare interesant, probabil am greşit spunând că această lume nu poate fi pusă în practică.

– Probabil? Sigur.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s