Noutăţi de la editura Univers

Oferte

educatie-siberiana 9lei

Educație siberiană
Nicolai Lilin
Traducere Cristina Gheorghe
2013
Colecția Romanul secolului XXI

Un roman care îţi dă fiori pe şira spinării cu fiecare filă întoarsă, Educaţie siberiană este primul volum dintr-o trilogie despre copilăria şi tinereţea unui om născut parcă în afara lumii, în Transnistria. Cum evoluează un băiat care a înlocuit jucăriile cu armele şi educaţia cu lupta pentru supravieţuire, care sunt regulile unei comunităţi pe cale de dispariţie vei afla din drama autobiografică a lui Nicolai Lilin.
Tradusă în 19 limbi, cartea stă la baza unui film cu John Malkovich, realizat în 2013 de Gabriele Salvatores.

„Nicolai Lilin nu a scris numai o biografie a crimei, cât mai ales o descriere detaliată a unei culturi surprinzătoare, una care, în faţa globalizării, dispare, din păcate, chiar sub ochii noştri”. The Guardian

drumul-infometat 9 lei

Drumul înfometat
Ben Okri
Traducere Marcel Ţara
Colecția Romanul secolului XX

În miezul acestui roman hipnotic, în care se împletesc misterul iubirii şi coşmarul luptei pentru supravieţuire, se află Azaro, un „copil-spirit“, un abiku, căruia îi e scris să moară şi să renască la nesfârşit din aceeaşi mamă. Prin ochii lui desluşim o lume pe care o cunoaştem prea puţin, aceea în care foamea, bolile şi violenţa definesc fără greş şi fără excepţie existenţa. „E mai greu să iubeşti decât să mori“, spune tatăl lui Azaro. Şi într-adevăr, pe măsură ce povestea înaintează, copilul trebuie să se hotărască dacă vrea să aleagă viaţa, şi implicit s-o pornească pe drumul foamei cumplite, sau să se întoarcă în lumea lipsită de dureri a spiritelor.

„Asemenea unui tablou medieval ce zugrăveşte Judecata de Apoi, povestea lui Okri surprinde nu numai sacrul şi profanul existenţei, ci şi adevărurile ei profunde şi dragostea care ne ajută să sfidăm moartea.“ Kirkus Review

pana-de-dinozaur9lei

Pana de dinozaur
Sissel-Jo Gazan
Traducere Petru Iamandi
2013
Colecția Enigma

Cercetătoarea Anna Bella Nor, specialistă în paleobiologie, se pregătește să-și susțină teza de doctorat ce rezumă și structurează teoriile științifice conform cărora păsările descind din dinozaurii cu pene. Când coordonatorul disertației ei, profesorul Lars Helland, este găsit mort în biroul său, lumea universitară este zguduită. Inspectorul-șef Søren Marhauge trebuie să investigheze această crimă cu totul neobișnuită și încearcă să afle adevărul despre relațiile complicate dintre cercetătorii din universitate. Dar totul devine și mai enigmatic atunci când este descoperită o a doua crimă, iar singura legătură între cele două pare să fie Anna Bella.

jurnalul-ascuns9lei

Jurnalul ascuns
Sebastian Barry
Traducere Liliana Pop
Colecția Romanul secolului XXI

Jurnalul ascuns e o odisee populată de personaje memorabile, surprinse în episoade de viaţă bulversante, ce povesteşte un secol din istoria Irlandei în filigranul unei drame individuale – aceea a lui Roseanne McNulty. Centenara, închisă din pricini ce se pierd in timp, într-un spital de boli mintale, îşi aşterne pe hârtie amintirile despre copilăria într-un satuc irlandez, despre presiunile sociale si puterea strivitoare a bisericii, despre bărbaţii pe care i-a iubit si rănile pe care dragostea i le-a brăzdat în suflet, şi despre istoria ce îşi urmează implacabil cursul fără să-i pese de victimele pe care le lasă în urmă. Martor al încercarii lui Roseanne de a-şi recupera trecutul e doctorul Grene, psihiatrul şi confidentul ei de ani buni, care ajunge, printr-o neaşteptată întorsătură a lucrurilor, să dezgroape dintre paginile îngălbenite de jurnal o taină veche de mai bine de jumătate de veac.

Glasul marii5lei2d

Glasul mării
Manuel Vicent
Traducere Lavinia Similaru
2013
Colecția Globus

Într-un remake modern al Odiseei, Manuel Vicent pune alături mituri antice şi decoruri ale Spaniei contemporane, obţinând un roman plin de suspans şi neprevăzut. Ulises, un profesor de literatură clasică, ajunge într-un sat, Circea, unde se îndrăgosteşte de fiica unui localnic. Fascinată de versurile din Vergiliu pe care profesorul i le rostește, tânăra răspunde cererilor şi cei doi se căsătoresc. Fericirea nu durează mult, căci într-o dimineaţă de august Ulises dispare în urma unui naufragiu. Până aici romanul nu pare diferit de un romanţ oarecare. Povestea se complică însă şi certifică succesul avut. Rămasă singură, Penelopa lui Vicent, devenită aici Martina, nu rezistă insistenţelor pretendenţilor şi se recăsătoreşte cu un bogat om de afaceri pe care îl refuzase în trecut. Visurile ei mai vechi îi sunt împlinite de averea noului soţ, dar nici acum situaţia nu este bătută în cuie, pentru că Ulises se dovedeşte a fi mai puţin mort decât îl credeau cei din Circea.

nivelul-26 5lei

Nivelul 26
Anthony E. Zuiker
Traducere Andreea Stănescu
2010

Este bine cunoscut printre oamenii legii că ucigaşii pot fi clasificaţi după cele douăzeci şi cinci de niveluri ale Răului, de la oportuniştii naivi aflaţi la Primul Nivel, până la cei care acţionează premeditat şi care torturează – ocupanţi ai Nivelului 25.Ceea ce aproape nimeni nu ştie – cu excepţia unui grup de agenţi de elită, fără nume, a cărui misiune este să-i vâneze pe cei mai periculoşi asasini, un grup de bărbaţi şi de femei care nu apar în nici un registru oficial – este că se pregăteşte definirea unei noi categorii de ucigaşi. Un singur om face parte din această categorie.

regele5lei

Regele
Donald Barthelme
Traducere Cristiana Visan
2013
Colecția Globus

Ultimul roman al lui Barthelme, Regele, este o pseudo-alegorie a mitului Regelui Arthur şi al Cavalerilor Mesei Rotunde, puşi să trăiască în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Ironia lui Barthelme transpare insinuant în discrepanţele dintre lumea aşa-zis romantică a personajelor medievale şi societatea europeană din cel mai tulburat deceniu al secolului al XX-lea.

Pachete promoționale

10524310 10203580072374620 3775689240098336431 n

Franceza în deplasare

Accesorii pentru paradis, Marie-Jeanne Urech

În saboți, André Baillon

Ținutul sălbatic, Monique Proulx

Preț întreg: 90,70 lei
Preț promoție: 34,99 lei

IMG 20140709 132836

Mistere și aventuri

Betibú, Claudia Piñeiro

Pana de dinozaur, Sissel-Jo Gazan

Justițiarii, Adam Creed

Preț întreg: 119,70 lei
Preț promoție: 49,99 lei

10589125 10203580081094838 342272176 n

Iubirea în patru colțuri ale lumii

Marianela, Benito Pérez Galdós

Brici, Gönül Kivilcim

Iubire, Hanne Ørstavik

Inima mea e sora lui Dumnezeu, Raimundo Carrero

Preț întreg: 81,78 lei
Preț promoție: 24,99 lei

Mai multe detalii despre pachetele promoționale, aici.

E-book

e-book mare 11aug

Știri

mic

Împreună cu prietenii noștri Booktopici, vă provocăm imaginația la un concurs, pentru a sărbători ziua lui Jostein Gaarder, de pe 8 august.
Spuneți-ne ce meniu i-ați pregăti pentru micul dejun filosofului preferat și puteți câștiga două volume din Lumea Sofiei, în variantă print și digitală.
Mai multe informații pe Booktopia.ro și pe paginile de Facebook Booktopia și Editura Univers.
credit foto: Booktopia.ro

amado site

Pe 10 august, Jorge Amado, îndrăgitul scriitor brazilian, ar fi împlinit 102 ani. Cu o viață plină de aventură, din care nu au lipsit exilul, interdicțiile de publicare (și de a intra în Ilhéus, orașul unde își plasează romanul Gabriela) și conflictele politice, Amado nu a ezitat să-și inspire literatura din propria experiență. Având peste 25 de volume publicate, scriitorul reprezentativ al Bahiei a fost tradus în aproape 50 de limbi. Pentru a-l sărbători, între 10 și 12 august, toate cărțile lui sunt disponibile la 50% reducere pe www.edituraunivers.ro.

O seara la club

În ultimul număr din Formula As, Adriana Bittel scrie o incitantă recenzie a romanului lui Christian Gailly, O seară la club, tradus de Claudiu Constantinescu și publicat în colecția Globus.

O seară la club e un roman scurt, de vacanţă, care se citeşte uşor, dar a cărui muzică o auzi şi după terminarea lecturii, cu pasaje de virtuozitate entuziasmante”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s