Ce mai face plăntuţa mea după 8 săptămâni?

Iată că ne apropiem de sfârşitul provocării Silan ( dacă nu mă înşel, e chiar mâine) şi plăntuţa mea încă trăieşte. După cum ştiţi, bloggerul trebuia să aibă grijă de plăntuţa lui timp de 8 săptămâni, să scrie despre evoluţia ei şi astfel poate primi un posibil premiu. 

Eu am trecut prin vremuri grele cu trandafiraşul meu, dar încă se menţine. Voi face o scurtă recapitulare cu ce s-a întâmplat cu plăntuţa în cele 8 săptămâni:

În primele două-trei săptămâni a pornit de la şase boboci şi a ajuns la şase flori frumoase, bogate + încă 4-5 boboci pe drum.

În săptămânile 4-5 nu au fost mari schimbări, după însă lucrurile nu au mai stat aşa bine: câteva frunzuliţe s-au uscat, florile s-au oflit şi trandafirul a rămas cam golaş.

În săptămâna şapte, când pierdusem orice speranţă, au apărut trei boboci dintre care unul a şi înflorit ( vezi imaginile de mai jos), Se pare că florile nu sunt făcute să reziste mult, dar mă bucur că bobocii revin de fiecare dată.Nu ştiu dacă acest lucru va fi valabil în anotimpurile mai reci, dar eu sper ca trandafirul meu să fie mai ceva ca pasărea phoenix.

DSCN5281 DSCN5284 DSCN5285 DSCN5288

Trebuie să mărturisesc că m-am ataşat de trandafir şi îmi pare rău că nu îl pot lua după mine când mă voi muta, dar cred că e mai bine pentru siguranţa lui. Apoi, nu ştiu dacă v-am spus dar trandafiraşul meu are nişte nuanţe cel puţin interesante, la început avea flori roşii, apoi s-a împărţit în două: roşii şi roz deschis. Ba mai mult, la un moment dat avea un trandafir verde deschis. N-a fost capăt de ţară, acum e în curs de revenire şi mă susţine în acest final de provocare. Sper să îmi poarte noroc!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s