Vă tentează un concurs de supravieţuire?

Atunci când am citit despre provocarea Kaki, am simţit că mă gândisem deja la acest subiect şi tot ce aveam de făcut acum era să dau o formă ideilor prin cuvinte. Să le aştern pe blog, construind pas cu pas un concurs pentru bloggeri şi pentru cititorii lor ce se poate desfăşura la munte utilizând câteva obiecte utile pentru supravieţuire. 

Pentru a participa la acest concurs nu ai avea nevoie decât de o scânteie de curaj, un strop de curiozitate şi o mare pasiune pentru natură, pentru locurile neatinse de mâna lacomă a oamenilor. Probele la care m-am gândit constau în activităţi inedite, cu care nu te poţi întâlni în fiecare zi, dacă acestea sunt proiectate într-o competiţie alături de prieteni distracţia e garantată.

amnar-magneziu-profesional-4380b

Prima probă ne întoarce în vremurile de demult când focul era un element fascinant şi terifiant în acelaşi timp. Pornind de la vechea strategie de aprindere a focului prin frecarea a două pietre, concurenţii vor putea îndeplini această cerinţă folosind un amnar şi menţinând focul aprins timp de minim 10 minute. Nu mai e nevoie să spunem că într-un caz nefericit, focul poate face diferenţa între supravieţuire şi chin. Dar să nu ne întristăm, pentru că această probă nu are loc în condiţii periculoase, ci e doar o cale de a te distra, căpătând câteva abilităţi utile între timp. 

vosea-de-fata-7-culori-5948b

Ce ar fi o competiţie fără creativitate? A doua probă presupune ca fiecare concurent să se folosească de cele 7 culori din trusă pentru a picta faţa altcuiva, fiind punctate creativitatea şi utilitatea desenului. Utilitate poate însemna fie o tehnică foarte bună de camuflaj, fie un desen curajos care să îndepărteze potenţialii duşmani, de exemplu nişte modele făcute cu roşu, terifiante şi ameninţătoare. Sunt sigură că mulţi concurenţi se vor distra în această probă prin folosirea talentului sau prin lipsa acestuia.

trusa-prim-ajutor-mare-2464b

A treia probă va determina dacă participanţii ştiu să acorde primul ajutor în situaţiile nu foarte grave. Pentru aceasta, se va folosi o persoană pe post de victimă ce va fi ajutată de concurent folosind trusa de prim ajutor. Ei vor aplica comprese, vor dezinfecta şi bandaja răni, vor aplica un plasture sau un leucoplast. Pentru că în astfel de situaţii, timpul este o problemă proba va fi cronometrată, cel care va îndeplini toate etapele, cel care a fost atent cu pacientul şi s-a mişcat cel mai repede va fi ales câştigător.

rucsac-daypack-camuflaj-digital-3969b

A patra probă este pentru cei aflaţi încă în formă pentru că presupune alergat cu un rucsac în spate. Aceasta poate fi împărţită în două cerinţe: alergat lejer pe o distanţă mai mare şi proba de viteză pe o distanţă mică. Fiecare concurent poate alege una din cele două variante în funcţie de capacităţile sala sportive, însă bineînţeles trebuie să ţină cont de faptul că rucsacul va fi umplut până la refuz, fără a avea o greutate de nesuportat. Scopul nu este chinuirea participanţilor, ci punerea lor într-o situaţie specială. E posibil ca cei care aleargă zilnic după autobuz să aibă un mic avantaj, dar acest lucru nu trebuie să descurajeze pe nimeni. 

Acestea ar fi probele care mi-au trecut prin minte pornind de la produsele oferite de magazinul online Kaki.ro, probe ce împuşcă doi iepuri dintr-o lovitură: sunt distractive, reprezentând un mod inedit şi amuzant de a petrece timpul şi sunt educative prin abilităţile deprinse. În plus, totul se va desfăşura în condiţii de siguranţă, iar mediul înconjurător nu va fi pus în pericol. 

Voi aţi participa la acest tip de competiţie? Ce alte probe vă sunt pe plac?

2 gânduri despre &8222;Vă tentează un concurs de supravieţuire?&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s