Recenzie: Iubirile croitoresei de Maria Duenas

Titlu: Iubirile croitoreseiDSCN5260

Autor: Maria Duenas

Editura: Polirom

An apariţie: 2013

Nr. pagini: 588

Oferită de Librăria Libris

 

După mici cercetări, am descoperit că această carte este printre cele mai vândute volume în librării, aşadar m-am hotărât să o încerc. Nu ştiam mare lucru despre subiect, despre autor, nu mai mult decât se poate deduce de pe ultima copertă. 

Prima parte ne dezvăluie drumul unei croitorese modeste spre lumea modernă, cu petreceri, ţinute sofisticate, băuturi şi droguri alături de bărbatul iubit. La un moment dat, ea este abandonată, fiind implicată în câteva procese complicate în Madrid şi Tanger. Pentru a-şi putea reface viaţa, ea se întoarce la meseria şi pasiunea ei, croitoria. Mare parte din acest roman este dedicată revenirii ei prin dezvoltarea afacerii. Nu mă aşteptam ca a doua parte să aducă o astfel de răsturnare de situaţie, nu voi spune ce anume pentru că am citit recenzii unde se dădeau detalii şi mi s-au părut a fi spoilere. Sunt plasate mici indicii pe parcurs, dar acest lucru se întâmplă abia când suntem aproape de noua etapă din viaţa croitoresei. 

A fost o carte uşor de citit, deşi este presărată cu multă istorie, diplomaţie sau intrigi politice. Trebuie să mărturisesc că unele momente au fost cam trase de păr, fie din relaţia ei pe care o urmărim în Tanger, fie din a doua parte despre care am spus că nu vă dau detalii. Per total însă, a fost o lectură plăcută ce pare a fi bine documentată, veţi vedea în finalul cărţii o bibliografie cum nu am mai întâlnit în alte romane. De asemenea, evenimentele se succed destul de rapid, nu aveţi timp să vă plictisiţi până când Sira îşi aranjează şi dezvoltă atelierul de croitorie.

Recenzia a fost realizată datorită librariei online Libris , care mi-a oferit “Iubirile croitoresei”. În Libris, găsiţi cărţi online aparţinând editurilor cunoscute (cărti în engleză sau în română) din diverse domenii.

 

 

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Recenzie: Iubirile croitoresei de Maria Duenas&8221;

  1. Pare interesanta chiar daca unele momente cum ai zis si tu sunt trase de par, dar in fiecare carte gasesti asa ceva, in ultimul timp am citit din astea mai usoare, comedie:) Aproape casatoriti de Jane Costello e una din preferatele mele:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s