Noutăţi editura Univers- 8 septembrie

 

Pe 8 septembrie sărbătorim ziua de naștere a lui Alfred Jarry, creatorul Regelui Ubu și al patafizicii. Nu s-a dat în lături de la nimic ce-i gâdila simțurile și imaginația și a ajuns un nume-reper atât pentru scriitorii suprarealiști ai începutului de secol XX, cât și pentru artiștii epocii, Pablo Picasso însuși obișnuind să poarte în plimbările sale nocturne prin Paris pistolul ce-i aparținuse odată trăznitului Jarry.
Pentru a marca această sărbătoare, pe site-ul Editurii Univers romanul autobiografic al lui Alfred Jarry, Zile și nopți este disponibil la jumătate de preț.
Mai mult, cu ajutorul prietenilor noștri de la Filme-cărți, vă invităm la un concurs unde puteți câștiga două volume semnate Alfred Jarry. Detalii aici.

Oferte

Albumul Populații ale lumii la jumătate de preț

populatii

În săptămâna 8-15 septembrie, albumulPopulații ale lumii este disponibil pewww.edituraunivers.ro la jumătate de preț.

cand-eram-muritor 9lei

Când eram muritor
Javier Marías
Traducere Iulia Bodnari

Ca şi Borges, care ştia că o naraţiune de orice fel devine cu atât mai interesantă cu cât este mai misterioasă, Marías scrie despre crimă, sinucideri, chiar şi despre fantome. Enigmatice, adesea eliptice, cu personaje dintre cele mai ciudate, de la naratorul-fantomă din povestirea care dă titlul volumului până la asasinul din ”Binoclul spart” sau viitoarea actriţă în filme porno din ”Mai puţine scrupule”, cele douăsprezece povestiri cu finaluri neaşteptate sunt incursiuni în nişte destine sfărâmate sau deraiate de pasiuni bruşte, de orbire, de nefericire sau depresie, istorisite de un narator care pare a sta în afara orbitelor acestor existenţe.

labirintul-lumii---arhivele-nordului-volii 9lei

Labirintul lumii: Arhivele Nordului
Marguerite Yourcenar
Traducere Adina Ihora
Colecția Romanul secolului XX

„Firele pânzei de păianjen în care suntem prinşi cu toţii sunt destul de subţiri: în duminica aceea de mai Michel‑Charles era cât pe ce să piardă, sau să fie cruţat de cei patruzeci de ani care îi mai rămăseseră de trăit. Totodată, cei trei copii ai săi şi descendenţii lor, printre care mă număr şi eu, au trecut foarte aproape pe lângă pericolul de a nu mai exista. Când mă gândesc că biela defectă a unui tren provocase un accident care fusese cât pe ce să nimicească aceste virtualităţi, când constat, pe de altă parte, puţinul rămas din cele mai multe dintre vieţile actualizate şi trăite, mi‑e greu să dau prea multă importanţă acestor accidente care ţin de hazard. Imaginea care‑mi rămâne din acest dezastru din vremea lui Ludovic‑Filip nu este, totuşi, decât aceea a unui băiat de douăzeci de ani repezindu‑se cu capul înainte printr‑o spărtură, orb şi sângerând – ca în ziua în care se născuse, purtând în testicule întreaga lui descendenţă.“ (Marguerite Yourcenar)

miscarea-pendulara9lei

Mișcarea pendulară
Alberto Mussa
Traducere Laura Bădescu
2012
Colecția Romanul secolului XXI

Încă de la începuturile lumii, a existat un triunghi amoros, iar acesta a dat naştere primei poveşti.Mişcarea pendulară, sau „istoria universală a adulterului“, este o incursiune ameţitoare în poveşti de dragoste în care intervine trădarea, figurată ca deplasare/pendulare a unuia dintre parteneri spre un al treilea din afara perechii. Ecourile borgesiene sunt evidente, cum de altfel şi mărturiseşte, ludic, Alberto Mussa, ca un semn făcut cu ochiul către cititor.

„Mişcarea pendulară este cea mai uimitoare carte apărută în toamna acestui an.“ (Isabelle Rüf, Le Temps)

saizeci-de-povestiri 9lei

Șaizeci de povestiri
Donald Barthelme
Traducere Emil Niculescu
2013

Un balon uriaș apare într‑o bună zi peste Manhattan; un adult este trimis să învețe printre copiii de școală și nimeni nu pare a observa anomalia, în afară de lubrica domnișoară Mandibulă, învățătoarea; poetul Edward Lear își invită prietenii și cunoscuții la spectacolul morții sale; King Kong, „acum profesor de istoria artei la Rutgers”, intră pe fereastră într‑o casă în care se dă o petrecere. În povestirile lui Barthelme, cele mai frapante trăsături sunt bizareria și absurdul, intertextualitatea, spațiul și timpul adesea paradoxale și influența artelor vizuale, în special a colajului.

Pachete promoționale

IMG 20140709 133046

Ecranizări celebre

Culoarea sentimentelor, Kathryn Stockett

Ai toată viața înainte, Romain Gary

Educație siberiană, Nicolai Lilin

preț întreg: 124,7 lei
preț promoție: 59,99 lei

7

Austria, Elveția, Germania. Trei țări, aceeași limbă

Dragostea în vremea Copilului din Mahlstadt, Clemens J. Setz

Perechi în formare, Urs Faes

Orașul îngerilor sau The Overcoat of Dr. Freud, Christa Wolf

preț întreg: 113,70 lei
preț promoție: 61,99 lei

Mai multe detalii despre promoții, aici.

Știri

osmonde

Pe 10 septembrie 1957 s-a născut Andreï Makine, cel care își va lua peste ani pseudonimul Gabriel Osmonde și va pune pe jar lumea literară franceză până la deconspirarea lui în 2011. A trăit în Rusia prima perioadă a vieții, dar în 1987 a plecat în Franța, unde a primit azil politic și unde a început o activitate literară ce i-a adus prestigiosul Premiu Goncourt.
Editura Univers a publicat două dintre cele patru volume semnate cu Gabriel Osmonde – Lucrarea iubirii și Alternaștere, urmând ca în viitorul apropiat să întregească cvartetul.
Pentru cei care îl cunosc pe Andreï Makine în ipostaza de scriitor realist și vor să-i cunoască dedesubturile ironice și descătușările stilistice, Editura Univers oferă romanul Alternaștere la jumătate de preț.
Oferta este valabilă între 10 și 12 septembrie, doar pe www.edituraunivers.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s