Noutăţi editura Univers- 15 septembrie

Noutăți

3d coperta Mensonge

Ciudata mea căutare pe urmele lui Mensonge
Malcolm Bradbury
Traducere Andreia Irina Suciu
2014

Se ştiu puţine despre el. Originea lui rămâne un mister. Sosirea lui la Paris pare să fi fost un accident ţinând de circulaţia trenurilor. Textul său monumental, La Fornication comme acte culturel, nu a fost citit niciodată şi nici nu a fost scris cu această intenţie. Totuşi, în Ciudata mea căutare pe urmele lui Mensonge, Malcolm Bradbury arată că Mensonge a fost deconstructorul deconstructivismului, un om care a ştiut tot ce era de ştiut despre noua filosofie (ca să nu mai vorbim de nouvelle cuisine).
Prin acest text esenţial, Bradbury îl plasează, în sfârşit, pe Henri Mensonge acolo unde îi este locul: în repertoriul marilor gânditori ai secolului XX, alături de Freud, Foucault, de Beauvoir şi Bardot.

Pachete promoționale

versus15sept
10635783 10203879990512386 8981149025020994907 n

Femei vs bărbați

Simfonie în alb, Adriana Lisboa

Turnul, William Golding

Preț întreg: 39,90 lei
Preț promoție: 24,99 lei

10649978 10203879995672515 5747507553870544469 n

Mic vs mare

Texte inedite, James Joyce

Frați pe jumătate, Lars Saabye Christensen

Preț întreg: 67,89 lei
Preț promoție: 34,99 lei

10622867 10203879991952422 8814753511792462043 n

Realism vs suprarealism

Marianela, Benito Pérez Galdós

Blues pentru o pisică neagră, Boris Vian

Preț întreg: 36,90 lei
Preț promoție: 14,99 lei

10613015 10203879994472485 2239243667137507837 n

Europa vs Africa

Accesorii pentru paradis, Marie-Jeanne Urech

Drumul înfometat, Ben Okri

Preț întreg: 71,90 lei
Preț promoție: 29,99 lei

Vezi toate promoțiile aici.

Oferte

taieturi5lei2d

Tăieturi
Malcolm Bradbury
Traducere Andreia Irina Suciu
2012
Colecția Globus

Arta nu mai e ce obişnuia să fie, iar idealismul nu e decât o piedică în încercarea de supravieţuire. Acestea sunt lucrurile pe care Henry Babbacombe, protagonistul lui Malcolm Bradbury, le află pe propria piele, atunci când e nevoit să treacă de la scrierea romanelor la scenariile de televiziune. Într-o Anglie în care politica Doamnei de Fier urmărea diminuarea cheltuielilor publice şi tăierea oricărui avânt iraţional, televiziunea devine noua religie şi telespectatorul noul zeu căruia i se închină talentul şi toate energiile creative. Ce presupun noile creaţii de geniu, aflaţi într-un roman plin de umor şi ironie.

regele5lei

Regele
Donald Barthelme
traducere Cristiana Vișan
2013
Colecția Globus

Ultimul roman al lui Barthelme, Regele, este o pseudo-alegorie a mitului Regelui Arthur şi al Cavalerilor Mesei Rotunde, puşi să trăiască în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Ironia lui Barthelme transpare insinuant în discrepanţele dintre lumea aşa-zis romantică a personajelor medievale şi societatea europeană din cel mai tulburat deceniu al secolului al XX-lea.

„Regele este în purul stil Barthleme: mucalit, şiret şi inteligent. Abia înăbuşitele momente de seriozitate îl fac cel mai studiat şi mai ambiţios roman”. (The New York Times)

nu-sunt-fraierul-nimanui-vol-19lei

Nu sunt fraierul nimănui, vol. 1
Richard Russo
Traducere Emilia Comănici
2013

Sully, personajul principal al acestui roman excepțional al lui Richard Russo, „nu-i fraierul nimănui“ – sau poate că este un fraier, dar numai din punctul de vedere al propriei sale conștiințe. Rămas fără un loc de muncă stabil într-un orășel american care a cunoscut zile mult mai bune, falit, cu un genunchi afectat de un accident și de o artrită feroce, Sully crede că l-a ajuns din urmă ghinionul. Dar atunci când fiul său înstrăinat ajunge acasă pentru Ziua Recunoștinței, iar Sully se trezește confruntat nu numai cu această prezență, ci și cu fantoma tulburătoare a tatălui său despotic, viața lui și a familiei sale ia o întorsătură cu totul și cu totul neașteptată.

casa-matrionei9lei

Casa Matrionei. Incident la gara din Kocetovka
Alexandr Soljenițîn
Traducere Ana Mihăilescu
Seria de autor Alexandr Soljenițîn

Casa Matrionei, una dintre cele mai frumoase şi mai emoţionante proze ale lui Soljenitîn, este povestea unui profesor de matematică exilat în propria patrie, care porneşte în căutarea Rusiei profunde, idealizate, acea Rusie încă pătrunsă de fiorul creştin pe care regimul stalinist n-a reuşit să-l înăbuşe. La capătul călătoriei sale, profesorul găseşte adăpost în izba Matrionei, o femeie simplă, graţie căreia descoperim noi faţete ale sufletului slav, atât de drag autorului.
În Incident la gara din Kocetovka, adjunctul unui şef de gară dintr-o localitate uitată de lume, care a îmbrăţişat cu entuziasm şi candoare cauza comunistă, este nevoit să hotărască soarta unui om şi cade pradă scepticismului, ruşinii şi îndoielilor.

barbatul-sentimental9lei

Bărbatul sentimental
Javier Marías
Traducere Lavinia Similaru

Într-un tren care duce la Veneţia, un bărbat îşi priveşte tovarăşii de compartiment, un ciudat triunghi format din doi bărbaţi şi o femeie, cu o curiozitate care pare a anticipa faptul că destinele acestora se vor intersecta cu al său. Frumoasa femeie adormită, cu faţa acoperită de plete lungi, va deveni obsesia protagonistului, unul dintre bărbaţi va muri, celălalt îşi va recăpăta libertatea. Viaţa de artist a naratorului, trăită în hoteluri luxoase, o viaţă de repetiţii şi de concerte, îi conferă o detaşare fantomatică de evenimentele povestite, în care el însuşi are un rol principal dramatic şi, în cele din urmă, tragic cel puţin pentru unul dintre personaje. Acest roman fascinant şi ciudat al lui Javier Marías, anunţat de The New York Times Book Review drept „uimitor“ a fost tradus în peste treizeci şi cinci de limbi şi a fost vândut mai mult de cinci milioane de exemplare.

coperta carrero9lei

Povestea Bernardei Soledade
Raimundo Carrero
Traducere Simona Ailenei
2013
Colecția Romanul secolului XX

Femeie prin naștere și farmec, dar cu o atitudine demnă de un bărbat puternic, Bernarda Soledade este protagonista primului roman al lui Raimundo Carrero, scris pe când scriitorul brazilian avea doar 23 de ani. Bernarda locuiește la Puchinãnã împreună cu sora sa, Inês, mama sa, Gabriela și tatăl său. Hotărâtă să extindă proprietățile fermei, Bernarda preia frâiele și cucerește fără ezitare terenurile din jur. Deranjați de comportamentul familiei Soledade, fermierii din jur organizează o răzbunare, iar cel care urma să ducă planul la îndeplinire este chiar unchiul protagonistei, Anrique. Are loc o crimă, dar și o răsturnare de situație, Anrique schimbând baricadele luptei. Povestea se complică tot mai tare, Inês și ea are legături cu adversarii familiei sale, dar acceptă să ducă până la capăt efectele deciziilor sale.

E-book

e-book mare15sept

Știri

marias50

Javier Marías la 63 de ani
Este pasionat de soldăţei de jucărie şi de literatura engleză. Într-una dintre camerele celor două apartamente închiriate în Madrid (unul mobilat în negru, altul în alb) are o bibliotecă întreagă cu literatură greacă, latină şi bizantină, iar alături are DVD-uri cu filmele cu Jerry Lewis şi Dean Martin şi toate episoadele serialelor Maverick şiFriends. Nu este vorba despre vreun adolescent excentric, ci despre Javier Marías, unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori spanioli, traducător, profesor universitar şi redactor la El Pais. Pe 20 septembrie îl sărbătorim pe Marías, ale cărui cărți publicate la Editura Univers sunt disponibile la jumătate de preț, doar pe www.edituraunivers.ro.

sursă foto: www.escritores.org

sars

Aniversare Lars Saabye Christensen

Pe 21 septembrie îl sărbătorim pe Lars Saabye Christensen, scriitorul norvegian pe care am avut bucuria să-l avem în România în primăvara acestui an.
Romancier, poet și muzician (face parte dintr-o apreciată trupă de poetry blues,Norsk utflukt), Christensen este autorul romanului-cult Beatles, care aniversează în 2014 treizeci de ani de la publicare – eveniment marcat prin lansarea ecranizării lui. Alături de Beatles, la Univers au apărut romaneleHerman, Frați pe jumătate și Vizionare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s