Noutăţi Editura Univers- 20 octombrie 2014

În curând

Era sa fiu eu

Era să fiu eu
Ali Smith
Traducere Carmen Scarlet

Seria de autor Ali Smith

REDUSI LA TACERE

Reduși la tăcere
Kristina Ohlsson
Traducere Petru Iamandi

Colecția Enigma

Oferte

5 cărți la 5 lei

frida-kahlo5lei

Frida Kahlo
Colecția Decouvertes

Prietenă a lui Lev Troţki, admirată de suprarealişti, fotografiată de cei mai mari fotografi, Frida a pictat îndeosebi autoportrete, între care Cele două Fride, Coloana frântă, dar şi unele naturi moarte. Christina Burrus retrasează destinul excepţional al acestei artiste a cărei operă, amestec de cruzime şi umor, de candoare şi insolenţă, este conformă cu imaginea femeii libere, frumoase și curajoase, care își masca suferința în spatele unor hohote de râs.

mayasii5lei

Mayașii. O civilizație pierdută
Colecția Decouvertes

Piramidele de la Izamal, Castillo, Chichén Itzá, Templul Jaguarului de la Tikal, acropolele de la Copán, stelele de la Quiriga, picturile murale de la Bompak, mormântul regelui Pacal de la Palenque, codexul de la Dresda, glifele săpate în piatră. 160 de documente ce depun mărturie despre cultura maya, despre arta şi scrierea de o fascinantă complexitate ale acestei civilizaţii.

marylin-monroe-ultima-zeita5lei

Marylin Monroe. Ultima zeiță
Colecția Decouvertes

Astăzi un simbol, ieri o femeie de lumini şi umbre: sexy, orbitoare şi amuzantă, dar disperată şi tragic de singură. Jerome Charyn urmăreşte cu sensibilitate destinul fulgurant şi misterios al Normei Jeane Mortensen. Starleta metamorfozată în bombă sexuală fascinează America puritană a anilor ’50. Extraordinara ei prezenţă fizică, îmbinată cu un simţ înnăscut al comedie, face minuni.

9 cărți la 9 lei

Simfonie in alb9lei

Simfonie în alb
Adriana Lisboa
Traducere Laura Bădescu
2013
Colecția Romanul secolului XXI

Simfonie în alb vorbeşte despre drama celor două personaje centrale, surorile Maria Ines şi Clarice. Reîntâlnindu-se după mulţi ani, femeile sunt puse faţă în faţă cu anii copilăriei şi ai tinereţii. Cu o eleganţă şi o muzicalitate ale frazei demne de o pasionată de flaut şi jazz, Adrianei Lisboa îi reuşesc admirabile volute printre planuri temporale, fire narative şi tablourile vivante ale personajelor. La povestea ratărilor Mariei Ines şi ale lui Clarice iau parte părinţii (o mamă bolnavă şi un tată alcoolic), bărbaţii cu care s-au căsătorit şi cei pe care i-au iubit, dar şi secvenţe sugestive din istoria bulversată a Braziliei, desfăşurate de-a lungul unei întregi generaţii.

pana-de-dinozaur9lei

Pana de dinozaur
Sissel-Jo Gazan
Traducere Petru Iamandi
2013
Colecția Enigma

Cercetătoarea Anna Bella Nor, specialistă în paleobiologie, se pregătește să-și susțină teza de doctorat ce rezumă și structurează teoriile științifice conform cărora păsările descind din dinozaurii cu pene. Când coordonatorul disertației ei, profesorul Lars Helland, este găsit mort în biroul său, lumea universitară este zguduită. Inspectorul-șef Søren Marhauge trebuie să investigheze această crimă cu totul neobișnuită și încearcă să afle adevărul despre relațiile complicate dintre cercetătorii din universitate. Dar totul devine și mai enigmatic atunci când este descoperită o a doua crimă, iar singura legătură între cele două pare să fie Anna Bella.

cand-eram-muritor 9lei

Când eram muritor
Javier Marías
Traducere Iulia Bodnari

Ca şi Borges, care ştia că o naraţiune de orice fel devine cu atât mai interesantă cu cât este mai misterioasă, Marías scrie despre crimă, sinucideri, chiar şi despre fantome. Enigmatice, adesea eliptice, cu personaje dintre cele mai ciudate, de la naratorul-fantomă din povestirea care dă titlul volumului până la asasinul din ”Binoclul spart” sau viitoarea actriţă în filme porno din ”Mai puţine scrupule”, cele douăsprezece povestiri cu finaluri neaşteptate sunt incursiuni în nişte destine sfărâmate sau deraiate de pasiuni bruşte, de orbire, de nefericire sau depresie, istorisite de un narator care pare a sta în afara orbitelor acestor existenţe.

Pachete promoționale

10551067 10203498840583876 5708276582797116176 n

Trei premii cu prestigiu

Busola lui Noe, Anne Tyler – Pulitzer

Ai toată viața înainte, Romain Gary – Goncourt

Drumul înfometat, Ben Okri – Booker Prize

Preț întreg: 94,90 lei
Preț promoție: 39.99 lei

10528081 10203443734246252 394798959 n

Muzică și iubire

Bărbatul sentimental, Javier Marías

Apartamentul, Hakan Bıçakçı

O seară la club, Christian Gailly

Preț întreg: 64,80 lei
Preț promoție: 29,99 lei

IMG 20140709 133349

Călători și călătorii

Castelul din Pirinei, Jostein Gaarder

Philip și ceilalți, Cees Nooteboom

Rakushisha, Adriana Lisboa

Preț întreg: 63,70 lei
Preț promoție: 29,99 lei

Pentru a vedea toate promoțiile, click aici.

Ebook

e-book20oct

Știri

Festival Cluj  94

Reîntâlnire cu Hanne Ørstavik la Cluj

Ne-am bucurat tare mult s-o revedem pe Hanne Ørstavik, invitată în cadrul Festivalului Internațional de Literatură Transilvania de la Cluj-Napoca, ce a avut loc între 7 și 12 octombrie.
Am avut parte de întâlniri frumoase, am cunoscut cititori pasionați, am vorbit despre cărți și am asistat la sesiuni de lectură, toate într-un singur festival.
La final, pentru a-i marca prezența în Cluj, dar și succesul romanelor sale, Hanne Ørstavik a fost premiată de organizatori, distincții primind și E.S. Tove Bruvik Westberg, Ambasadoarea Norvegiei în România și Sanda Tomescu Baciu, conducătoarea Departamentului de Limbi și Literaturi Scandinave, Facultatea de Litere, Universitatea Babeș-Bolyai.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s